Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro

Ducati pakt dit najaar uit met een aantal online World Premières die op 9 december afgesloten worden met de langverwachte DesertX. Na de Multistrada V2 een tweetal weken geleden, troonde Ducati ons dit keer mee naar hun Land of Joy, waar de Scrambler 1100 Tribute Pro stond te blinken.


Want precies 50 jaar geleden, in 1971, deed de luchtgekoelde tweecilinder zijn intrede bij Ducati. En dat moet gevierd worden, vinden ze in Borgo Panigale. Voor de styling van de 1100 Tribute Pro werd er inspiratie gezocht en veelvuldig gevonden in de stijlelementen van de seventies Ducati’s; zoals de opvallende ‘Giallo Ocra’ kleurstelling, het logo van de hand van Giorgetto Giugiaro en de zwarte spaakwielen. Nog zo’n klassieker uit die tijd zijn de ronde spiegels.


De 1.079cc V-twin is ook in deze Tribute nog steeds goed voor 86 pk en 88 Nm, en is voorzien van (niet zo seventies) ride-by-wire, drie rijmodi, tractiecontrole en bochten-ABS. De Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro moet 14.390 euro kosten (NL: 16.990 euro).


Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar