Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro

Ducati pakt dit najaar uit met een aantal online World Premières die op 9 december afgesloten worden met de langverwachte DesertX. Na de Multistrada V2 een tweetal weken geleden, troonde Ducati ons dit keer mee naar hun Land of Joy, waar de Scrambler 1100 Tribute Pro stond te blinken.


Want precies 50 jaar geleden, in 1971, deed de luchtgekoelde tweecilinder zijn intrede bij Ducati. En dat moet gevierd worden, vinden ze in Borgo Panigale. Voor de styling van de 1100 Tribute Pro werd er inspiratie gezocht en veelvuldig gevonden in de stijlelementen van de seventies Ducati’s; zoals de opvallende ‘Giallo Ocra’ kleurstelling, het logo van de hand van Giorgetto Giugiaro en de zwarte spaakwielen. Nog zo’n klassieker uit die tijd zijn de ronde spiegels.


De 1.079cc V-twin is ook in deze Tribute nog steeds goed voor 86 pk en 88 Nm, en is voorzien van (niet zo seventies) ride-by-wire, drie rijmodi, tractiecontrole en bochten-ABS. De Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro moet 14.390 euro kosten (NL: 16.990 euro).


Deel

Gerelateerde artikels

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat

Indian FTR Sport

Indian lanceert motorverzekering

Het is niks nieuws in motorland, motorverzekering aanbieden – zo kan je onder meer bij Kawasaki en Yamaha je motor verzekeren – en nu springt