Nieuwe Ducati Multistrada V2

De Multistrada 950 is dood. Welkom Multistrada V2. Met de komst van de V4 Multi zet Ducati, net als met hun Panigale’s, even extra in de verf om welke motorconfiguratie het gaat. Maar ze gingen in Bologna net iets verder dan een andere badge kleven, de kleur wat aanpassen en dan tevreden espresso hijsen…

Vooral het 937cc Testastretta-blok werd onder handen genomen, zoals dat eerder ook al gebeurde bij de Hypermotard, SuperSport en Monster. In het geval van de Multistrada V2 gaat het om nieuwe drijfstangen, een nieuwe koppeling en een verbeterde versnellingsbak. Enkel de 8-plaatskoppeling weegt 1,5 kilogram minder dan voorheen, waarbij de andere aanpassingen nog eens een halve kilo van de weegschaal duwen. Verder werd er nog gewicht bespaard op de wielen, spiegels en voorrem. De wielen wegen al 1,7 kilogram minder, wat als draaiend, onafgeveerd gewicht het stuurgedrag alvast lichter moet maken. Het drooggewicht duikt daarmee net één kilo onder de 200-grens, wat netjes is.

Je hebt nog steeds de keuze tussen een standaard exemplaar en een V2 S met semi-actieve elektronische veren. Andere elektronica die als standaard op beide machines zit is Hill Hold, tractiecontrole, hellingshoekgevoelig ABS en vier personaliseerbare rijmodi. Op de S zit ook nog bochtenverlichting, cruisecontrole, quickshifter, knoppen met achtergrondverlichting en een connecteerbaar TFT-dashboard standaard gemonteerd.

Op de bestelbon kan je ook twee ‘packs’ aanvinken, met name een ‘Essential’-versie die zich beperkt tot het strikt noodzakelijke en een ‘Travel’-versie van de ‘S’ met koffers, verwarmde handvatten en middenbok.

Verder is de Multistrada V2 iets vriendelijker geworden richting kleinere of beginnende rijders, met een verlaagde zithoogte van 830 mm, een centimeter lager dan voorheen. Optioneel kan je zelfs tot 790 mm zakken. En dan is er nog een A2-versie met 47 pk voor wie (nog) geen ongelimiteerd rijbewijs bezit. Op prijzen is het nog even wachten. Van een meer avontuurlijke versie is overigens geen sprake, maar daar komt wellicht de op hetzelfde blok en de mythische Cagiva Elephant geënte DesertX om de hoek kijken, die ook in de nabije toekomst zal worden voorgesteld. 

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd