Voor de zandhazen: Ducati DesertX 950

Ronkende pr-teksten kunnen bij ons bij voorbaat rekenen op lichte huiduitslag, maar in het geval van de DesertX kunnen we het wel hebben: “Of het nu gaat om het verkennen van de heuvels bij u in de buurt, het trotseren van de woestijn of het ontdekken van nieuwe bergpaden, de nieuwe Ducati DesertX is de motorfiets waarmee rijders hun meest avontuurlijke reisdromen waar kunnen maken.” Laat maar komen dan! Want wij kijken uit naar de eerste echt serieuze allroad-poging van Ducati in het middensegment. Al is ‘middensegment’ bij Ducati altijd een beetje een rekbaar begrip, zeker als het op het prijskaartje aankomt.


Hoe dan ook, gebaseerd op de Hypermotard 950 lijkt het met het potentieel van deze stoere woestijnrakker (met z’n ronde led-schijners losjes gebaseerd op de Cagiva Elefant) wel goed te zitten. Qua gewicht zal Ducati proberen de DesertX onder de 200 kilo rijklaar te houden. In combinatie met een 114 pk, 937cc tweepitter als hoofdverantwoordelijke voor de motorische slagkracht moet er toch de nodige lol te beleven zijn. In december gaat het doek definitief van de DesertX, voor die tijd presenteren de Italianen nog meer nieuws, waaronder een nieuwe Streetfighter V2 op basis van de Panigale V2.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner