Yamaha lanceert XSR125

Gezien de 125’s het zo goed doen in de verkoopcijfers, hoeft het niet te verbazen dat ook Yamaha duidelijk aanwezig wil blijven in die markt. En dat doen ze door hun populaire XSR nu ook als 125cc-versie aan te bieden. Daarmee mikt het merk op beginnende rijders, maar evengoed op de A1- en B-rijbewijzers die een volwassen uitziende 125 willen.

Net als de XSR900 en XSR700 is de nieuwe XSR125 een eerbetoon aan het verleden, terwijl ledverlichting rondom en een modern lcd-dashboard knipogen naar het heden. De kleinste XSR wordt aangedreven door de Euro5-conforme 125cc vloeistofgekoelde vierkleps eencilinder die we al kennen uit de MT-125 en R125. Ook hier het wettelijke maximumvermogen van 11 kW voor de A1-rijbewijscategorie; waarbij Yamaha’s VVA-systeem (Variable Valve Actuation) behoorlijk wat koppel kan produceren in lagere toeren.

De XSR125 is – opmerkelijk – uitgerust met een zwart afgewerkte 37 mm UPSD voorvork. Een relatief dikke 140/70-17 achterband en een 110/70-17 voorband dragen verder bij aan de volwassen uitstraling van de XSR125. Ook opvallend is de ledverlichting voor- en achteraan. Het frame is een Deltabox-ontwerp met een compacte wielbasis van 1.330 mm en een toegankelijke zithoogte van 810 mm.

De XSR125 is verkrijgbaar in drie hippe kleurtjes (rood, zwart en geel), maar personaliseren is meteen mogelijk met een reeks accessoires. Wat dacht je van een Racer Kit (o.a. koplampkap en nummerbordjes) of de Urban Kit (o.a. flyscreen, aluminium zijkapjes voor blok en radiateur), en verder is er onder meer een Akrapovic uitlaatdemper, een andere nummerplaathouder, en caféracer-stijlelementen.

Die accessoires kan je middels de MyGarage-app van Yamaha op je smartphone al virtueel monteren om het eindresultaat te zien. Met de MyRide app kun je dan weer je ritten delen met de Yamaha-community of statistieken bekijken; waaronder de totale afstand, topsnelheid, gemiddelde snelheid, acceleratie en hellingshoek, zodat je kan vergelijken met je vrienden.

Leveringen aan de Europese Yamaha-dealers staan gepland voor juli 2021. We zijn benieuwd of dat lukt, gezien de onlangs nog gecommuniceerde issues met de toeleveringsketen. Prijzen zijn nog niet bekend; overigens is het ook nog wachten op meer en gedetailleerde foto’s van de XSR125… We houden jullie op de hoogte!

Yamaha XSR125

Deel

Gerelateerde artikels

Koopgids 2023

De KicXstart Koopgids 2023 is er!

De jaarlijkse KicXstart Koopgids is een unieke bundeling van alle motoren die in Nederland verkrijgbaar zijn: het meest complete modeloverzicht dat je kunt vinden, met

Honda ATC250R

Uit de oude doos: Honda ATC250R

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

KicXstart

De KicXstart website is vernieuwd!

Om het nieuwe jaar in stijl af te trappen, hebben we een gloednieuwe, supercomplete website gelanceerd! Vanaf nu kan je op Kicxstart.nl terecht voor de