Yamaha breekt hoogterecord

In maart van dit jaar reed Pol Tarres in Argentinië met een Ténéré 700 de Mercedario op, een van de hoogste bergen in het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte, en bereikte een hoogte van 6.157,5 meter – een absoluut record voor een tweecilinder.

Pol Tarres is het neefje van zevenvoudig wereldkampioen trail Jordi Tarrés en kan zelf ook een aardig stukje met de motor rijden. Dat bewees ‘ie onder andere ook al in de ‘Seeker’-documentaires, en de man is niet voor niks een helft van het Ténéré World Raid Team. Dat team nam onlangs (ter voorbereiding van de Africa Eco Race in oktober) nog deel aan de Tunisia Desert Challenge.


Over de recordklim, die volgens Yamaha in minder dan drie maanden werd gepland, werd een documentaire gedraaid die onlangs werd gelanceerd. “Het belangrijkste doel van onze expeditie was om motor en rijder te testen in de zwaarst mogelijke omstandigheden, en wel via het pad dat gebruikt wordt door de bergbeklimmers,” vertelt Tarres over zijn recordklim.


“Op 12 maart vertrok ik vanuit het basiskamp op 3.000 m hoogte, legde 10 km af en sliep in het tussenkamp op 4.500 m hoogte. Twee dagen later bereikte ik het hoogste punt dat ooit met een twin werd bereikt, namelijk 6.157,5 meter.”

Maar het kan altijd beter, toch ? Yamaha en Tarres zijn ervan overtuigd dat ze met de Ténéré 700, over de 7.000 meter kunnen gaan. Wordt vervolgd…

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd