Suzuki zet GSX-8R scherp in de markt

Suzuki GSX-8R

Ook van de vierde – en meest sportieve – versie binnen het nieuwe 800cc-platform is nu de prijs bekend. De GSX-8R gaat voor 10.999 euro in de boeken.

Daarmee is de GSX-8R een paar tientjes goedkoper dan bijvoorbeeld een Yamaha R7 en ligt het in de lijn der verwachting dat Honda’s vernieuwde CBR650R zeker een paar honderd euro duurder uit zal pakken. Al met al dus scherp geprijsd, de GSX-8R.

Suzuki GSX-8R

Wat je daar voor krijgt? Komt ‘ie nog een keer in een notendop: 776cc paralleltwin, 85 pk, aluminium swingarm, upside-down voorvork van Hitachi Astemo (SHOWA), Hitachi Astemo (SHOWA) monoshock, dubbele schijfremmen vóór met radiaal gemonteerde remklauwen (vier zuigers), ledverlichting rondom en een multifunctioneel 5 inch TFT-kleurendisplay. Het elektronicapakket bevat systemen als Suzuki Drive Mode Selector, Suzuki Traction Control System, een up/down quickshifter en ride-by-wire gasbediening.

Suzuki levert de GSX-8R in drie kleuren, Metallic Triton Blue (YSF), Metallic Mat Sword Silver (QKA) en Metallic Mat Black (YKV). De GSX-8R wordt begin 2024 in de showrooms verwacht en is ook beschikbaar in een variant voor A2-rijbewijshouders. Net als elke andere Suzuki motorfiets wordt de GSX-8R standaard geleverd met zes jaar garantie.

Suzuki GSX-8R

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan