Suzuki focust op EV, investeringen en klimaat

Suzuki

Suzuki Motor Corporation heeft z’n toekomstplannen voor de periode tot 2030 gepresenteerd. Een eerste elektrische motorfiets is gepland voor 2024, in de periode tot 2030 zitten er acht modellen in de pijlijn.

De focus van Suzuki’s Growth Strategy for 2030 ligt sterk op het verlagen van CO2-uitstoot, het introduceren van geëlektrificeerde modellen en het realiseren van verdere groei, onder meer in Afrika. Tegen 2050 wil het bedrijf koolstofneutraliteit bereiken in Japan en Europa.

Tussen 2024 en 2030 zal Suzuki Motoren dus acht EV-modellen presenteren, van klein tot middelgroot, aldus de persmededeling. En dan is er plots een zinnetje dat extra onze aandacht trekt: Voor grotere motorfietsen voor vrijetijdsdoeleinden overweegt Suzuki om die geschikt te maken voor koolstofneutrale brandstof. Interessant. En Suzuki is daarmee zeker niet het enige merk dat de aandacht verdeelt over de verschillende mogelijke oplossingen.

Suzuki investeert de komende jaren in totaal 4,5 biljoen yen, waarvan 2 biljoen yen naar elektrificatie-gerelateerde projecten zal gaan, en 500 miljard yen in batterij-gerelateerde investeringen. Suzuki investeert verder 2 biljoen yen in R&D op gebieden als koolstofneutraliteit, zoals elektrificatie en biogas, maar ook autonome rijhulpsystemen. Daarnaast zijn er investeringen in faciliteiten, waaronder de bouw van een BEV-batterijfabriek en faciliteiten voor hernieuwbare energie.

Deel

Gerelateerde artikels

Bimota Tesi H2

Kort getest: Bimota Tesi H2

Door het verrassende samenwerkingsverband met grootmacht Kawasaki, zag het exclusieve Bimota zijn kans schoon een eigen archeologische vondst af te stoffen, de Tesi-naafbesturing uit de

GASGAS Espargaro Portimao test 2023

Wie is … GASGAS ?

What’s in a name: het gaat hard voor GASGAS sinds het merk in 2020 aankondigde de race-activiteiten uit te breiden naar het asfalt met een