RVF1000RR, wordt het zoiets?

Honda diende onlangs al een patent in voor een nieuw V-Tec systeem dat het lijkt toe te gaan passen op de nieuwe Fireblade, tenminste, als de nieuwe superbike ook Fireblade gaat heten, die naam was tot nu toe altijd voorbehouden aan 4-in-lijn motoren. Voor de nieuwe vlaggenschuit lijken de Japanners toch echt over te gaan stappen op een V4, werktitel ‘RVF1000RR’. ‘Eindelijk.’ En ook logisch, gezien het V4 succes in de MotoGP.

Volgens motorbikefans.com zou de nieuwe Blade er ongeveer zo uit moeten gaan zien, waarbij het RC30 kleurenpalet uiteraard volledig tot de verbeelding spreekt. Al blijft Honda ons verbazen met gebrek aan lef op dit vlak. maar we zullen zien. In ieder geval snakt de motorwerld naar een écht ‘baanbrekende’ Honda, iets wat steeds meer op een erfenis uit de jaren 90 is gaan lijken.

Volgens bronnen moet de RVF1000 aan het einde van dit jaar op de EICMA z’n publieke debuut maken om dan in 2020 de aanval te openen in het WK Superbike, een campagne die op dit moment met de huidige Fireblade zeer moeizaam verloopt (lees rampzalig, zie ook het Ten Kate debacle). Er bestaat een kans dat de Fireblade en de RVF in een soort overgangsfase naast elkaar zullen blijven bestaan, waarbij Honda zich met de RVF in een hogere prijsklasse zal gaan begeven, zoals het merk vroeger ook deed met de RC30/RC45 en SP1 en SP2. Het vermogen van de nieuwe V-Tec-V4 wordt geschat op 220 pk…wordt vervolgd.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor