Routes die jou op het lijf geschreven zijn

Een van de dingen die wel mogen, is er zelf met de motor op uit gaan. En als is het rijden zelf geweldig, minstens net zo leuk is de voorpret van het uitzoeken van leuke routes of ze zelf bedenken. Om jou wat inspiratie te geven hebben we een paar kantenklare routes voor je maar ook heel veel tips om je eigen unieke route te maken.

Ideetjes genoeg
Wil je een eigen route maken dan zijn er natuurlijk diverse uitgangspunten. Het kan zijn dat er nog een aantal dorpen op steden op je lijstje hebt staan die je wil bezoeken. Of bezienswaardigheden die het uitgangspunt kunnen zijn. Maar er zijn natuurlijk ook andere opties. Denk een aan een route door plaatsen waar je voorouders (of jij zelf) gewoond hebben. Aan de geboorteplaatsen van bekende personen die jij interessant vindt (zangers zijn, acteurs of sporters).

Ben je gek op sporten, maak dan eens een route langs diverse stations of parken waar jouw favoriete sport beoefend wordt. Neem je Burkely tas mee, koffie en broodjes en maak er een unieke dag van. En wat denk je van een route door dorpen met een bepaalde letter. Of een route langs kloosters of oude schoolgebouwen waar de leerlingen nog in uniform en zonder hippe schooltassen les kregen. Opties genoeg dus…

Nog meer mooie routes
De mooiste vijf routes van België zijn toch wel de volgende. Deze mag je niet missen. Vergeet onderweg niet af en toe een stop te maken en je camera uit je Ted Baker tas te vissen. Want de herinneringen zijn natuurlijk net zo leuk.

 • 35 kilometer vanuit Kortrijk langs Heulebeek en Leie
  We starten met een korte route van 35 km die begint en eindigt in Kortrijk. De route brengt je langs veel bezienswaardigheden zoals een molens, het kasteel van Moorsele en verschillende binnensteden. Vanuit het centrum van Kortrijk ga je richting het noordwesten en kom je de eerst molen tegen. Ga verder naar het westen, door Gullegem naar Moorsele. Ten westen van Moorselen sla je af richting het zuiden waarna je het pad volgt richting het oosten. Via Wevelgem en Bissegem rijd je langs de Leie weer terug naar Kortrijk.
 • 60 kilometer door de Dijlevallei
  Een relaxte route omdat je het grootste deel langs de rivier en het kanaal blijft en je dus weinig op de kaart of je route hoeft te kijken. Deze route begint bij Bezoekerscentrum Mechels rivierengebied in Muizen (ten noordwesten van Brussel) en brengt je langs de Dijle en kanaal Leuven-Dijle. Hierna ga je naar het zuidoosten vlak langs Haacht en Rotselaar. Je volgt de Dijle tot aan de rand van het centrum van Leuven. Hier keer je om, om het kanaal Leuven-Dijle te volgen richting het noordwesten. Je rijdt dan door Tildonk en Boortmeerbeek.
 • Van Vielsalm naar Spa
  Ook deze route door de Belgische Ardennen waarbij de prachtige natuur wordt afgewisseld met authentieke dorpen is absoluut de moeite waard. De route begint in Vielsalm en gaat richting het noorden naar Bergeval. Onderweg kom je door Petit-Halleux en Daromont. Vanaf Bergeval rijd je door Trois-Pont naar Stavelot waarna je naar het noorden gaat, helemaal tot aan het dorpje Hockai. Hier sla je linksaf slaat om via cokaifagne en Nivezé in Spa uit te komen. En hoewel de route helemaal mooi is, is de eindbestemming Spa één van de mooiste steden van België waar je je ogen uitkijkt.
 • Het kleinste stadje
  Deze route is 95 kilometer begint in het centrum van Liège (luik) en gaat voor het grootste gedeelte langs de Ourthe richting het zuiden naar Hotton en kom je langs de grotten van Hotton. Daar sla je af naar Marche-en-Famenne. Let wel goed op want onderweg kom je door Durbuy, de kleinste stad van Europa.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart GP Special 2024

Licht uit, GP Special aan!

Het GP-seizoen staat op punt van beginnen en wil je tot in de puntjes voorbereid aan de start staan dan is dit 148 pagina’s dikke

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat