Quartararo ook in 2023 en 2024 op Yamaha

De kogel is door l’église: regerend wereldkampioen MotoGP Fabio Quartararo heeft net voor twee extra seizoen bijgetekend bij huidig werkgever Yamaha.

Het heeft even geduurd, maar viel toch te verwachten. Regerend wereldkampioen Fabio Quartararo en Yamaha hebben een akkoord bereikt waarmee ze de komende twee seizoenen verder samen in zee gaan.

Het heeft wellicht iets langer geduurd dan verwacht om tot een akkoord te komen omdat er veel beweegt in de MotoGP: Suzuki stopt ermee, het RNF-Yamaha team stapt volgend seizoen over op Aprilia’s, de onzekerheid over de fysieke conditie van Marc Márquez, en het constante gerommel binnen de Ducati- en KTM-gelederen wat de keuze van voorkeursrijders betreft.

Maar zowel Quartararo als Yamaha lijken dus eieren voor hun geld gekozen te hebben en blijven elkaar trouw, terwijl ze goede vooruitzichten hebben voor een extra titel dit jaar. Quartararo is een van de weinige constante rijders dit seizoen, wat meer dan ooit belangrijk is met het oog op een wereldtitel.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Kort getest: Kawasaki Ninja 7 Hybrid

De wereld verandert en de motoren veranderen langzaam maar zeker mee. Kawasaki zet flink in op alternatieve manieren van voortstuwing, getuige ook de presentatie van

Alpinestars

Hoe doen ze het: Alpinestars

In de serie ‘Hoe doen ze het?’ trekken we iedere maand naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt