Oproep jong motortalent voor seizoen-2023!

Jong motortalent met ambitie? Dan hebben we goed nieuws, want op woensdag 16 november organiseert de Belgian Motorcycle Academy een selectiedag voor het komende seizoen.

De Belgian Motorcycle Academy geeft jong Belgisch talent een duwtje in de richting van een internationale carrière. Elk jaar heeft er een selectiedag plaats die bestaat uit rijvaardigheidsproeven en interviews. De geselecteerde talenten zullen vanaf maart 2023 deel uitmaken van de Belgian Motorcycle Academy, meer bepaald in de disciplines Supermoto en Snelheid.

Wie zich geroepen voelt, moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen (naast een ongelooflijke drive om kampioen te worden, uiteraard):

– Tussen 7 en 17 jaar oud zijn
– De Belgische nationaliteit hebben
– Al een flink stukje kunnen motorrijden
– Bereid zijn om een door de FMWB afgegeven jaarlijkse vergunning af te sluiten
– Vanaf 11 jaar wordt er gevraagd om ook een sport-cv voor te leggen

Deelname aan de selectiedag is gratis. Het enige wat de kandidaten moeten doen, is op de dag zelf aanwezig zijn met hun motor en uitrusting. Voor het volledige reglement en om in te schrijven, één adres: belgianmotorcycleacademy.be/nl/

Fotografie Belgian Motorcycle Academy/Marc Bossiroy

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.