Ook in 2021 geen Isle of Man TT!

Een donderslag bij heldere hemel. En een flink premature ook nog. Maar het eiland Man neemt geen enkel risico met de huidige coronapandemie, en annuleert de Isle Of Man TT-races van 2021. De eerstvolgende hoogmis van de stratenracerij zal – als alles meezit plaatsvinden van zaterdag 28 mei tot en met zaterdag 11 juni, in 2022. Het provisoire raceschema staat zelfs al online.

Op de officiële website van de IOM TT-races krijgen we daarover nog enkele verklaringen mee van lokale bestuurslui. We parafraseren even: er is begrip voor de immense teleurstelling, maar de beslissing is vroeg genomen om duidelijkheid te scheppen voor eenieder die bij de organisatie van de race betrokken is, inclusief de fans die vaak maanden op voorhand hun tickets en overzet boeken. Naar eigen zeggen werd elke mogelijke optie beschouwd – inclusief het verplaatsen van de TT naar een datum later in het jaar – maar er werd geen goede oplossing gevonden die ook voor de eilandbewoners zelf zou werken.

De afdeling zal samen met haar partners blijven werken aan het leveren van de 2021 Classic TT en Manx Grand Prix, die gepland staan ​​van zaterdag 21 augustus tot en met vrijdag 3 september. Een definitieve beslissing of die evenementen zullen plaatsvinden, zal in het voorjaar van 2021 worden genomen.

De organisatie geeft wel nog mee dat ze alles in het werk zal stellen om de 2021 Classic TT en de Manx Grand Prix te kunnen laten plaatsvinden. Die stonden op de agenda van 21 augustus tot en met 3 september. Op een definitieve beslissing daaromtrent is het evenwel nog even wachten, die zou in het voorjaar van 2021 genomen worden. Fingers crossed.

Geniet in afwachting van 2022 alvast nog eens van Peter Hickman’s winnende rondje (onboard) tijdens de IOM Senior TT van 2018. Waanzin.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor