Ook in 2021 geen Isle of Man TT!

Een donderslag bij heldere hemel. En een flink premature ook nog. Maar het eiland Man neemt geen enkel risico met de huidige coronapandemie, en annuleert de Isle Of Man TT-races van 2021. De eerstvolgende hoogmis van de stratenracerij zal – als alles meezit plaatsvinden van zaterdag 28 mei tot en met zaterdag 11 juni, in 2022. Het provisoire raceschema staat zelfs al online.

Op de officiële website van de IOM TT-races krijgen we daarover nog enkele verklaringen mee van lokale bestuurslui. We parafraseren even: er is begrip voor de immense teleurstelling, maar de beslissing is vroeg genomen om duidelijkheid te scheppen voor eenieder die bij de organisatie van de race betrokken is, inclusief de fans die vaak maanden op voorhand hun tickets en overzet boeken. Naar eigen zeggen werd elke mogelijke optie beschouwd – inclusief het verplaatsen van de TT naar een datum later in het jaar – maar er werd geen goede oplossing gevonden die ook voor de eilandbewoners zelf zou werken.

De afdeling zal samen met haar partners blijven werken aan het leveren van de 2021 Classic TT en Manx Grand Prix, die gepland staan ​​van zaterdag 21 augustus tot en met vrijdag 3 september. Een definitieve beslissing of die evenementen zullen plaatsvinden, zal in het voorjaar van 2021 worden genomen.

De organisatie geeft wel nog mee dat ze alles in het werk zal stellen om de 2021 Classic TT en de Manx Grand Prix te kunnen laten plaatsvinden. Die stonden op de agenda van 21 augustus tot en met 3 september. Op een definitieve beslissing daaromtrent is het evenwel nog even wachten, die zou in het voorjaar van 2021 genomen worden. Fingers crossed.

Geniet in afwachting van 2022 alvast nog eens van Peter Hickman’s winnende rondje (onboard) tijdens de IOM Senior TT van 2018. Waanzin.

Deel

Gerelateerde artikels

MV Agusta Superveloce Arsham

MV Agusta Superveloce Arsham

Het lijkt wel alsof iemand bij MV in al z’n enthousiasme de Superveloce heeft verward met uit de kluiten gewassen Sinterklaaschocolade, een andere verklaring hebben

KicXstart december 2023

Knallend het nieuwe jaar in!

Knallend het nieuwe jaar in? Dan mag je natuurlijk de KicXstart Eindejaarspecial 2023 niet missen! Inmiddels een traditie, dit extra dikke decembernummer waarbij we op

KicXstart abonnement

Goede voornemens!

Goede voornemens? Je hoeft er eigenlijk maar één te onthouden: een abonnement op KicXstart! Niets meer missen van het laatste motornieuws, de mooiste reportages, de