Oliveira en Fernández naar RNF Aprilia

Miguel Oliveira en Raúl Fernández hebben getekend bij het RNF Team van Razlan Razali, dat geleid wordt door teammanager Wilco Zeelenberg. RNF Racing opereert nu nog als satellietteam van Yamaha, maar zal volgend jaar vertrouwen op de slagkracht van Aprilia’s RS-GP.

Het RNF Aprilia Team verwelkomt voor 2023 Miguel Oliveira en Raúl Fernández. Hoewel KTM hun Portugese winnaar graag had gehouden, had Oliveira al eerder aangegeven dat hij een degradatie (van fabrieksrijder naar het Tech3 Team) maar moeilijk kon verkroppen – ook niet in de GasGas-kleuren.


Oliveira neemt dus afscheid van Mattighofen en gaat aan de slag op een Aprilia in de kleuren van het RNF-team. Oliveira’s teamgenoot wordt Raúl Fernández. Die kent een uitermate ongelukkig seizoen bij Tech3, waar hij al met duidelijke tegenzin naartoe werd gehaald door KTM en manager Aki Ajo. Fernández leek verre van gemotiveerd en hoopt nu via Aprilia z’n uitstekende Moto2-vorm van twee seizoenen geleden terug te vinden.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart GP Special 2024

Licht uit, GP Special aan!

Het GP-seizoen staat op punt van beginnen en wil je tot in de puntjes voorbereid aan de start staan dan is dit 148 pagina’s dikke

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat