Nieuwe Special Editions bij Triumph

Bij Triumph hebben ze de smaak van de special editions goed te pakken, zoveel is duidelijk. Want vandaag lanceren ze andermaal drie aparte modellen, éénjaarsvliegen zo U wil, die slechts enkel in 2022 te koop aangeboden zullen worden.

Vooreerst is er de Thruxton RS Ton Up Special Edition. Wie bij café racers zoekt naar een link met ‘ton’ mag het vergeven worden als hij denkt aan oude manieren om bier te transporteren, dan wel de omvang van de buiken van vaste klanten in de kroeg, maar er is een andere link. De ‘ton up boys’ waren in de vijftiger en zestiger jaren de helden die hun machines voorbij de 100 mijl durfden te jagen, de ‘ton’ dus. Die ‘ton’ werd al een ereteken gedragen. Vandaar dit eerbetoon middels Triumph’s hedendaagse caféracer par excellence, de Thruxton RS. De Ton Up krijgt een unieke blauwe Aegean Blue benzinetank met zwarte Jet Black graphics aan de kniedelen die is omlijnd met een handgeschilderde zilverkleurige rand. De witte Fusion White zadelkap en het voorspatbord in dezelfde kleur zijn beiden afgewerkt met rode Carnival Red “100”-graphics. De zadelkap is verder afgewerkt met een handgeschilderde zwarte lijn. De zijpanelen zijn voorzien van het handgeschilderde nieuwe logo van de Thruxton RS Ton Up in het zwarte Jet Black, net als de koplampkuip en het achterspatbord. Andere details zijn de zilverkleurige Matt Aluminium Silver voorvorkbeschermers en zwarte wielen, motorcovers en RSU-veren. Optioneel kan de Thruxton RS Ton Up uitgerust worden met een cockpitkuip, geleverd in het bijpassende Aegean Blue. Mechanisch blijft alles bij wat we reeds kennen, een 1.200 cc tweecilinder met 103 pk piekvermogen bij 7.500 tpm en 112 Nm koppel bij 4.250 tpm.

Het tweede ‘sondermodell’ is de Street Twin EC1 Special Edition, z’n naam ontleent deze aan de historische straten in het Oost-Londense postcodegebied EC1, en de levendige customcultuur die er heerst. De EC1 krijgt een nieuw grijskleurig Matt Aluminium Silver en Matt Silver Ice tankontwerp dat  handmatig is afgelijnd met een zilverkleurige lijn en speciale nieuwe EC1-graphics. Het custom kleurschema wordt doorgetrokken naar de zijpanelen, terwijl de spatborden voor- en achteraan zijn afgewerkt in Matt Aluminium Silver. Een optioneel Matt Silver Ice windscherm is ook beschikbaar. Verder zijn er de zwarte spaakwielen, de zwarte koplampbehuizing en zwart afgewerkte spiegels en motorcovers en kleine richtingaanwijzers voor- en achteraan.

Shortcode:

En last but not least is er de“221 Edition” van de Rocket 3 R en GT. Daarbij wijst 221 op het  maximale koppel van ’s werelds dikste productiemotor, een koppel dat trouwens niet zou misstaan op de doorsnee lijnbus. De 221 -versie krijgt een “Red Hopper” benzinetank en contrasterend zwarte “Sapphire Black” spatborden, koplampbehuizing, windscherm, zijpanelen, koetswerk achteraan en radiatorkappen. De “221”-graphics aan de kniedelen en de subtiele graphics bovenaan de tank vervolledigen het kleurschema.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van

[