Nieuwe DR Big?

Volgens de immer onbetrouwbare G. Rucht smeedt Suzuki plannen om de DR Big klaar te stomen voor een wedergeboorte. Voor wie het even vergeten is, de DR Big was een bijna 800cc dikke luchtgekoelde eenpitter en bij leven al een icoon. Het was ook nog de tijd dat Suzuki serieus de trend zette met onder andere de bekende ‘snavel’, lelijk eendje GS zoals we die nu kennen (met snavel) moest destijds namelijk nog geboren worden.

Goed nieuws dus. Nou, ja en nee. Allereerst is het allemaal nog onzeker en als we de schets van Oberdan Bezzi moeten geloven gaat Suzuki voor (een opgeboorde versie) van de V-twin zoals we die kennen van de V-strom. Ai. Dat willen we dus juist niet. Althans, een soort hardcore versie van de V-strom is natuurlijk van harte welkom maar dan niet onder de DR Big naam.

Wij hopen hier stiekem dat Suzuki weer eens écht uit gaat pakken en ons ondersteboven blaast met een dikke eenpitter. Dat andere Suzuki-icoon uit die tijd (de Katana) blijkt na z’n recente remake niet heel veel meer dan een GSX-S1000 met een bodykit en dat was voor de connaisseurs onder ons toch even slikken. Dus Hamamatsu, verras ons!

Deel

Gerelateerde artikels

Quadlock

Producttest: QUADLOCK

Zonder brood, water en smartphone is de mensheid gedoemd uit te sterven, het zij zo. Ook de accessoireshandel in telefonie beleeft gouden tijden, dus ook