Nieuwe DR Big?

Volgens de immer onbetrouwbare G. Rucht smeedt Suzuki plannen om de DR Big klaar te stomen voor een wedergeboorte. Voor wie het even vergeten is, de DR Big was een bijna 800cc dikke luchtgekoelde eenpitter en bij leven al een icoon. Het was ook nog de tijd dat Suzuki serieus de trend zette met onder andere de bekende ‘snavel’, lelijk eendje GS zoals we die nu kennen (met snavel) moest destijds namelijk nog geboren worden.

Goed nieuws dus. Nou, ja en nee. Allereerst is het allemaal nog onzeker en als we de schets van Oberdan Bezzi moeten geloven gaat Suzuki voor (een opgeboorde versie) van de V-twin zoals we die kennen van de V-strom. Ai. Dat willen we dus juist niet. Althans, een soort hardcore versie van de V-strom is natuurlijk van harte welkom maar dan niet onder de DR Big naam.

Wij hopen hier stiekem dat Suzuki weer eens écht uit gaat pakken en ons ondersteboven blaast met een dikke eenpitter. Dat andere Suzuki-icoon uit die tijd (de Katana) blijkt na z’n recente remake niet heel veel meer dan een GSX-S1000 met een bodykit en dat was voor de connaisseurs onder ons toch even slikken. Dus Hamamatsu, verras ons!

Deel

Gerelateerde artikels

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.