Nieuw: Ducati Multistrada V4 S Grand Tour

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour

Om 20 jaar Multistrada luister bij te zetten, lanceert Ducati de Multistrada V4 S Grand Tour. De nieuwe groottoerist uit Bologna is gebaseerd op de S-versie en is standaard voorzien van de zogeheten Travel & Radar set-up.

Dat omvat het radarsysteem met adaptieve cruisecontrole en dodehoekdetectie (BSD) met bijhorende oplichtend lampjes in de spiegels die waarschuwen wanneer een overijverige turbodiesel je wil inhalen. Sterke turbodiesel die de nog steeds onveranderde, 170 pk sterke 1.158cc V4 zonder desmodromische klepbediening naar het leven kan staan denken we dan, maar goed.

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour

Behoort eveneens tot de standaarduitrusting van de Grand Tour: een bandenspanningsmonitorsysteem (TPMS) en extra ledverlichting. Ook de zijkoffers (60 l.) zijn standaard geïntegreerd en uiteraard voorzien van de nieuwe kleurstelling die bij de Grand Tour hoort. Voor de koukleumen zijn er verwarmde handvatten en zadelverwarming aan boord om het reizen richting koudere oorden (of gewoon die frisse ochtendrit naar het werk) aangenaam te houden. Voorts waaiden er wat onderdelen van de V4 Rally over naar de Grand Tour, zoals het passagierszadel.

De hitteschilden op de achterbrug en het subframe plus afsluitbare ventilatiekanalen moeten rijder en passagier beschermen tegen de hitte van het blok. Het oplaadcompartiment voor de smartphone is geventileerd zodat die het niet te benauwd krijgt, uiteraard is er volledige connectiviteit met het 6,5” TFT-dashboard.

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour

Met de Minimum Preload-functie zakt de Multi in z’n vering bij rijden op lage snelheid en stoppen, en wel door de veervoorspanning van de veren helemaal terug te schroeven. De Easy Lift-functie maakt het dan weer makkelijker om de Multistrada van de zijstandaard te tillen door de achterveer daarop aan te passen wanneer je de motorfiets aanzet. Dolletjes allemaal voor wie niet vooraan stond toen de stelten werden uitgedeeld.

Voor wie dan weer de nota miste toen het rijtalent werd uitgedeeld, is Multistrada V4 S Grand Tour uitgerust met alle laatste varianten op elektronische rijhulpjes, allemaal gestuurd door de gesofistikeerde IMU: hellingshoekgevoelig ABS, wheeliecontrole (DWC), tractiecontrole (DTC), bochtenverlichting (DCL) en hill hold (VHC), ze zetten desgewenst allemaal een beentje bij.

Ducati Multistrada V4 S Grand Tour

De elektronisch gestuurde, semi-actieve veren werken volgens het Skyhook-principe, waarbij de rijhoogte van de Multi in de mate van het mogelijke constant wordt gehouden (alsof hij aan een haak in de lucht is opgehangen), terwijl de veren zich uit de naad werken om balans én bijhorend comfort te behouden, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de gekozen instelling voor rijder, passagier en bagage.

De Multistrada Grand Tour is beschikbaar vanaf € 31.790,-. Meer info op ducati.com.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van