Multistrada viert twintigste verjaardag

Ducati Multistrada

In 2003 werd de Multistrada 1000 DS gelanceerd. Intussen is de Multistrada-dynastie vier generaties verder uitgemond in de recente V2- en V4-versies.

In de loop van zijn twintigjarig bestaan heeft de Multistrada een flink aantal innovaties en technologische evoluties doorgemaakt. Zo zorgde de Multistrada 1200 S in 2010 met een nieuwe wereldprimeur met de introductie van rijmodi, elektronica die intussen gemeengoed is geworden, en was de 2020 Multistrada als eerste motorfiets uitgerust met een radarsysteem dat adaptieve cruisecontrole en dodehoekdetectie mogelijk maakte. Op hetzelfde model introduceerde Ducati ook ‘phone mirroring’, een oplossing die het dashboard transformeert in een navigatiesysteem met kleurenkaart terwijl de informatie die nodig is voor het rijden op de motor zichtbaar blijft.

Ducati Multistrada

Om de twintigste verjaardag van de Multistrada te vieren, heeft het merk in het Museo Ducati nog tot begin oktober een tijdelijke tentoonstelling ingericht: Multistrada 20th – Twenty Years of Evolutionary Exploration. De tentoonstelling wordt aangevuld met een korte documentaire over het model, vanaf de introductie tot de meest recente versies. Verder heeft Ducati een website opgezet rond de Multistrada-dynastie, net als een dedicated instagram-account.

Net als vorig jaar heeft Ducati ook dit najaar een reeks World Premières gepland, het spreekt voor zich dat de Multistrada – net als de Monster 30° Anniversario – een van de hoofdrolspelers zal zijn. De Ducati World Premières 2024-reeks loopt om de twee weken van 19 september tot 7 november en onthult telkens een nieuw model voor het 2024-gamma. De afleveringen zijn te volgen via de Ducati-website en de socialmediakanalen.

Ducati Multistrada

Deel

Gerelateerde artikels