Multistrada V4 op komst

Hoewel de aandacht de laatste tijd vooral uitging naar de op handen zijnde Streetfighter V4 heeft Ducati nog meer snode plannen met z’n V4 Stradale krachtbron, die we natuurlijk vooral kennen uit de Panigale V4.

De eerste scoopfoto van een rijdende Multi V4 op het Italiaanse platteland is inmiddels al gemaakt wat dus zoveel wil zeggen als ‘de motor is vrijwel productierijp’. Italiaanse bronnen melden dat het doek al op 23 oktober van de Multistrada zal worden getrokken als Ducati op het fabrieksterrein in Borgo Panigale open huis heeft. Vlak daarna zal het grote publiek kennismaken met de Multi tijden de EICMA-motorshow in Milaan.

Met de 1100cc 90° V4 tussen het trellis frame zal de Multistrada een stap gaan maken op het vlak van pure prestaties, nu heeft Ducati’s hoogpoter al niet al te veel te klagen op dit gebied maar verwacht wordt dat de V4 uit de Panigale wordt teruggetuned naar 175 pk en dat de focus zal liggen op meer koppel in het middengebied, het bekende verhaal wanneer een sportief motorblok wordt getransformeerd voor gebruik in een straatgeoriënteerde nakend of allroad. Of Ducati de variabele kleptiming ook op de V4 toepast is in dit stadium nog gissen. Verder zal de Multistrada voorzien zijn van de modernste snufjes in het Advanced Rider Assistance System (ARAS) waaronder radarsensoren voor en achter.

In 2020 zal de V4 in Ducati’s verkooplijsten nog samen opgaan met de 1260 V-twin, de laatste zal daarna mede door Euro5 emissie-eisen het veld ruimen voor de V4. Er is ook al sprake van een snellere Pikes Peak variant met 190 pk. Kortom, wordt zeker vervolgd.       

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner