Lorenzo wordt Yamaha-testrijder

Na de contracten van Maverick Viñales en Fabio Quartararo maakt Yamaha nu officieel dat Jorge Lorenzo Yamaha’s MotoGP-testrijder wordt.

Na z’n emotionele afscheid van de MotoGP aan het eind van 2019, maakt Yamaha bekend dat ze Jorge Lorenzo terug binnenhengelen als hun MotoGP-testrijder. Lorenzo zal met een apart testteam aan de slag gaan onder leiding van Silvano Galbusera, die tot vorige jaar de teamchef was van Valentino Rossi.  

Lorenzo is bekend om z’n uiterst vloeiende rijstijl, wat inspeelt op de grootste kracht van de Yamaha, z’n chassis. Lorenzo zal dus mee instaan voor het behoud van dat vloeiend stuurgedrag van de Yamaha.

Er wordt (nog) niet gesproken over eventuele wildcard deelnames doorheen het seizoen, maar Yamaha sluit die niet uit, mocht Lorenzo daar open voor staan.

Yamaha sluit hiermee dus drie dolle dagen af qua contractnieuws en lijkt helemaal klaar om vanaf 2020 opnieuw aansluiting te vinden met de top.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan