Lorenzo wordt Yamaha-testrijder

Na de contracten van Maverick Viñales en Fabio Quartararo maakt Yamaha nu officieel dat Jorge Lorenzo Yamaha’s MotoGP-testrijder wordt.

Na z’n emotionele afscheid van de MotoGP aan het eind van 2019, maakt Yamaha bekend dat ze Jorge Lorenzo terug binnenhengelen als hun MotoGP-testrijder. Lorenzo zal met een apart testteam aan de slag gaan onder leiding van Silvano Galbusera, die tot vorige jaar de teamchef was van Valentino Rossi.  

Lorenzo is bekend om z’n uiterst vloeiende rijstijl, wat inspeelt op de grootste kracht van de Yamaha, z’n chassis. Lorenzo zal dus mee instaan voor het behoud van dat vloeiend stuurgedrag van de Yamaha.

Er wordt (nog) niet gesproken over eventuele wildcard deelnames doorheen het seizoen, maar Yamaha sluit die niet uit, mocht Lorenzo daar open voor staan.

Yamaha sluit hiermee dus drie dolle dagen af qua contractnieuws en lijkt helemaal klaar om vanaf 2020 opnieuw aansluiting te vinden met de top.

Deel

Gerelateerde artikels

ProtecTINT

Arai en Pinlock gaan fotochromatisch

Helmfabrikant Arai en vizierspecialist Pinlock hebben de handen in mekaar geslagen voor de ontwikkeling van ProtecTINT: een vizier dat niet alleen dampwerend werkt, maar tegelijk

Louis offroad team

Louis.nl gaat offroad

Webshop Louis breidt heeft gamma uit met een reeks offroad-gerichte merken en producten, om zo hun cross- en eunduro-klanten nog beter te kunnen bedienen. De