Kalender Yamaha R7 Cup 2023 bekend!

De kalender voor de nieuwe Yamaha R7 Cup is bekend. De klasse zal in actie komen bij de race-events op de permanente circuits van de BeNeLux Trophy. Er wordt niet alleen gereden in België, Nederland en Luxemburg maar ook op de schitterende Nürburgring en op het kleine maar zeer fijne Croix- en-Ternois.

Motorsport zit in het DNA van Yamaha, dat is iets waar iedere motorsportliefhebber het over eens zal zijn. De kracht van het Japanse merk is dat ze zich niet alleen concentreren op WK-niveau of de zwaarste klassen, maar ook oog hebben voor de jonge of minder ervaren rijder. Voor de instap in de wegrace is er in Nederland al sinds jaar en dag de Yamaha KicXstart R125 Cup, waar coureurs vanaf 12 jaar de strijd met elkaar aangaan op de kleinere circuits. Aansluitend kan de overstap worden gemaakt naar de Yamaha R3 Cup, voor de eerste meters op de grote circuits. Vanaf 2023 bestaat de mogelijkheid om je nog verder door te ontwikkelen in het zadel van de Yamaha R7 in de nieuwe R7 Cup!


Betaalbaar racen
Met de komst van de R7 Cup wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het bLU cRU Racing Benelux-programma. Met de speciaal voor de R7 ontworpen racekit staat er een toegankelijke sportmotor klaar voor de trackday-rijder die klaar is voor de competitie of de jonge coureur die door wil stromen vanuit de R3 Cup. Alle motoren binnen de verschillende Cups zijn precies hetzelfde gebouwd, wat ervoor zorgt dat de vaardigheid van de coureur doorslaggevend is en de betaalbaarheid van de klassen gewaarborgd blijft.

Kalender
Ook de wedstrijdkalender van de Yamaha R7 Cup past in het concept om betaalbaarheid te garanderen, waarbij voldoende uitdaging en verscheidenheid van de circuits zeker niet wordt vergeten. De Cup zal in actie komen bij de race-events op de permanente circuits van de BeNeLux Trophy in en rond Nederland en België. Er wordt gereden op het TT circuit Assen in Nederland, Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet en Colmar-Berg in Luxemburg. Ook is er een uitstapje naar de Nürburgring in Duitsland en wordt er twee maal gereden in het Noord-Franse Croix- en-Ternois. Tijdens ieder event zullen er twee races worden verreden. De voorlopige kalender is als volgt:

8-9 april                      Croix-en-Ternois (F)
27-28 mei                   Mettet (B)
10-11 juni                   Nürburgring (D)
1-2 juli                        Assen (NL)
1-3 september Colmarberg (L)
23-24 september       Croix-en-Ternois (F)

De kalender is onder voorbehoud. Voorafgaand zal er nog een voorjaarstraining plaatsvinden op een nader te bepalen circuit.


Europese R-series SuperFinale
De beste rijders uit de R7 Cup mogen bovendien ook nog de strijd met de beste rijders van de Cups uit andere landen aangaan in de bLU cRU Racing SuperFinale, die wordt verreden binnen het programma van de World Superbike. Voor de winnaar van de R7 SuperFinale is er een splinternieuwe Yamaha R7.

Korting bij inschrijving voor 31 december
Ben je geïnteresseerd maar twijfel je nog over deelname aan de Yamaha R7 Cup? Snelle beslissers worden beloond met een korting van maar liefst 500 euro! De prijs voor het complete Yamaha R7 Cup-pakket inclusief inschrijfgeld voor de race-events en voorjaarstraining bedraagt bij aanmelding voor 31 december € 16.999,- (incl. btw), daarna is dat € 17.499,- (incl. btw).

Mocht je al in bezit zijn van een Yamaha R7 en willen deelnemen aan een Cup of heb je andere vragen? Eén adres: info@yamaharacingbenelux.eu , waar Bob Withag of Leon Bovee je verder zullen helpen.

Voor meer info eninschrijvingen kan je terecht op de website.

Deel

Gerelateerde artikels