HJC V90 Mobix

De zelfverklaarde grootste helmenfabrikant ter wereld, HJC, heeft sinds kort een nieuw retromodel in het gamma. De V90 is een retro aandoende systeemhelm met geïntegreerd zonnevizier. Voor de hipster die ook wat praktische inzetbaarheid wenst, zeg maar.


De fiberglass V90 is uitgerust met een cool bubbelscherm dat ik meteen heb vervangen door een ondoorzichtig spiegelexemplaar. Mijn medium past perfect, al drukken de wangkussens wel in mijn kaken eens de HJC helm dichtgeklapt is. Maar dat went, want na een dag rijden op de Indian FTR en Chief had ik nergens last van. Door het spiegelvizier gebruik ik het zonnevizier niet, maar ik ben sowieso geen voorstander van die dingen. De anatomie van m’n hoofd heeft nog nooit gepast met een geïntegreerd zonnescherm. Of m’n dikke neus zit in de weg, of m’n bril, of ik zit op de onderkant van het uitgeklapte vizier te kijken met wat dubbel zicht tot gevolg. In het geval van de V90 Mobix is dat het laatste.


Maar verder echt geen kritiek op het draagcomfort. De mist in de Ardennen combineerde niet zo goed met het spiegelvizier, maar dat is inherent aan dat type vizier; al dampt het aan de binnenkant ook zonder Pinlock niet aan. Eens de zon zich van haar warmste kant liet zien viel de ventilatie goed mee, waarbij ik voor het eerst in m’n leven de geneugten heb ervaren van met opgeklapt kinstuk door dorpen rijden. Ik word oud, wellicht.

Om het kinstuk te sluiten heb je meestal wel twee handen nodig, maar verder heb ik niks aan te merken op de V90, die er mooi ‘retro chic’ uitziet, zeker in de Mobix uitvoering met two-tone grijze kleur.


Deze HJC V90 zou zomaar m’n nieuwe favoriete manusje-van-alles-helm kunnen worden die ik steevast als eerste van de kast grijp…

Prijs: € 349,95

Getest door: Pieter Ryckaert

Maten: XS-2XL | Meer info: hjchelmets.eu

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij