Ducati Club Race Assen 19-21 mei

Ducati Club Race

Feest! Komend weekend wordt op het TT Circuit Assen weer de Ducati Club Race gehouden. Het grootste Europese race-evenement voor amateurs is alweer toe aan de 43e editie en is onverminderd populair bij de coureurs, getuige de 450 inschrijvingen uit tal van landen.

De Ducati Club Race, dat betekent drie dagen tjokvol actie op het TT Circuit. Op vrijdag wordt er de hele dag getraind, op zaterdag worden de kwalificaties verreden voor de races later op de middag (vijf races vanaf 16.30u) en zondag. Dan staan er vanaf 11.00u maar liefst 16 races op het programma.

Een belangrijk deel van het raceprogramma is uiteraard ingeruimd voor Ducati-klassen. Ducati’s zijn er in tal van uitvoeringen en zodoende zijn er ook meerdere klassen, waarin gelijkwaardige motoren bij elkaar zijn ingedeeld. De klasse van de vierkleppers telt meer dan honderd inschrijvingen, waardoor deze klasse in meerdere groepen zal worden verreden. De indeling geschiedt op basis van de gereden tijden tijdens de kwalificatie. In totaal zijn er zes Ducati-klassen.

Liefhebbers van klassieke motoren komen goed aan hun trekken, want er zijn drie klassen waarin met klassieke racemotoren wordt geracet. Andere oudere motoren komen aan bod in de IG Königsklasse, waarin wordt gereden met tweetakten. Verder zijn er de Thunderbikes, de Belgian Twin Trophy en twee categorieën zijspannen. Ook naast het circuit is er traditiegetrouw van alles te beleven, je vindt alle informatie op ducaticlubrace.nl.

Ducati Club Race

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan