Ducati Club Race 2024

Ducati Clubrace

De TT en het WK Superbike zijn de twee grootste publieksevenementen op het TT Circuit Assen, maar het zijn niet de evenementen met het grootste aantal deelnemers. Dat is voorbehouden aan de Ducati Club Race, die dit jaar alweer voor de 44e keer wordt georganiseerd door de Club Race Commissie van de Ducati Club Nederland, en wel van 24 tot en met 26 mei.

Een belangrijk deel van het raceprogramma is uiteraard ingeruimd voor coureurs op een Ducati. De indeling van de klassen geschiedt op het type Ducati, zoals twee- en vierkleppers, maar ook op gerealiseerde beste rondetijd tijdens de kwalificaties. Maar er zijn ook klassen waar coureurs van andere merken ook aan kunnen deelnemen, zoals de Thunderbikes. In deze categorie mogen geen Japanse en Duitse viercilinders aan de start komen; verder is het merendeel van de motoren toegestaan.

Daarnaast zijn er klassen voor klassieke motoren, zoals de Euroclassics en de Eurosingles. Liefhebbers van tweetakt racemotoren komen aan hun trekken bij de IG Königsklasse, een categorie voor zwaardere tweetakten, zeg maar tweetakten vanaf 250cc. En dan zijn er ook nog de zijspannen, die aantreden in de Camathias Cup (voor klassieke zijspannen) en de Northern Sidecar Cup (voor hedendaagse driewielers).

Zoals altijd is er in het rennerskwartier ook weer van alles te beleven, zodat toeschouwers zich geen seconde hoeven te vervelen. De trainingen worden gehouden op vrijdag 24 mei, de kwalificaties en de eerste races op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei staat geheel in het teken van de races. Inschrijven kan via ducaticlubrace.nl.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan