De nieuwe KicX is uit!

Hollen naar de winkel (of de deurmat): het aprilnummer van KicXstart is er! Deze testspecial met o.a. tests van de Suzuki GSX-8, Ducati Diavel V4, Husqvarna Norden 901 Expedition, CFMoto 450SR en Kawasaki Z650. Een bezoek bij Alpinestars, een bochtendossier en een interview met Glenn van Straalen … en nog veel meer!

Ducati Diavel V4
Met de komst van de V4 Granturismo krachtbron ondergaat de Ducati Diavel z’n grootste transformatie sinds z’n spetterende entree in 2010.

Suzuki GSX-8S
Langverwacht en nu dus eindelijk écht gekomen: de GSX-8S. Een primeurtest van de motor die voor Suzuki de kastanjes uit het vuur moet halen in het zwaarst bevochten segment van de hele motorsector.

Husqvarna Norden 901 Expedition
Met wereldwijd 4.500 verkochte exemplaren van de Husqvarna Norden 901 zet de ambitieuze Husky-crew met de Expedition de volgende stap.

Hoe doen ze het?! Alpinestars
De productie van de meeste Alpinestars producten wordt uitbesteed, maar al het test- en ontwikkelingswerk wordt in het Noord-Italiaanse Asolo uitgevoerd. Tijd om dat eens van dichtbij te aanschouwen.

Bochtendossier
Bochtjes pikken is wat motorrijders écht bindt. Een zoektocht naar de kunst van het sturen en de dieper gelegen emoties die bochten maken tot wat ze zijn: de essentie van motorrijden.

CFMoto 450SR
Binnen het drukbezette lichte (A2) sportmotor genre moet ruimte gemaakt worden voor een nieuwe binnenkomer. De CFMOTO 450SR. Fonkelnieuw, fris en fruitig. Moet de gevestigde orde zich zorgen maken?

Kawasaki Z650
Hét segment waar het in Europa om de knikkers gaat is dat van de middenklasse nakeds. Het is niet voor niets dat Kawasaki z’n Z650 voor 2023 heeft uitgerust met tractiecontrole.

KicX Classic: Moto Morini 3 ½
Bij de introductie van het preproductiemodel op de show van Milaan in 1971 was de 3½-krachtbron al een extravagante verschijning, juist door zijn beperkte cilinderinhoud van 344 cc.

Interview Glenn van Straalen
Ogenschijnlijk uit het niets knokte de Noord-Hollander vorig jaar om de podiumplaatsen in het sterk bezette World Supersport kampioenschap. Met Assen voor de boeg willen we wel eens weten wie Van Straalen eigenlijk is.

Verder in dit nummer
Startgrid • Shortshift • Cijfers van de maand • Showroom • De Garage •
Pitbox • Column Overzee • De Gier Graaft Door •

Deel

Gerelateerde artikels