Classic TT Gramsbergen

Classic TT Gramsbergen

Op zaterdag 17 juni a.s. organiseert Stichting Eveno Racing Gramsbergen i.s.m. het Classic Racing Team voor de 18e keer de Gramsberger Classic TT.

Voorafgaand wordt op vrijdagavond 16 juni in Gramsbergen, net als afgelopen jaren, nabij café Bolte de technische keuring van de motoren gehouden. Net als indertijd in Assen rijden de deelnemende motoren op unieke wijze onder politiebegeleiding van het rennerskwartier in Anerveen naar de plaats van keuring en weer terug. Bij deze keuring tussen 18.45 uur en 19:45 uur zijn een aantal  bijzondere racemotoren te zien en te horen: Honda, BMW, Yamaha, Ducati, MV Agusta…

Classic TT Gramsbergen

Na de technische keuring zal er op vrijdagavond in de tent op het rennerskwartier nog een gezellige feestavond zijn (aanvang: 20.45u) voor iedereen die daar zin in heeft. Een dj zal muziek draaien voor jong en oud, de entree is gratis.

De trainingen beginnen op zaterdagmorgen om 10 uur, om 12.30 uur is de officiële opening en aansluitend de wedstrijden. Er worden demo-races verreden in de 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspannen en oldtimerklasse. Ook zal er een zogenaamde Classic parade worden gereden met bijzondere motoren van weleer.

Zowel de toegang tot het circit in Anerveen als de parking zijn gratis. Meer info: www.eveno-racing.nl 

Fotografie Henk Mannes

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.