Circuit van Mettet: 100 % Supermoto

Ook dit jaar is het Jules Tacheny circuit in Mettet niets minder dan het mekka van de Supermoto. Zo staan er in de loop van het seizoen vier evenementen op de kalender die je niet mag missen: de Supermoto des Nations, het BK Supermoto, de Mettet Challenges en natuurlijk de Superbiker.

Supermoto des Nations – Een wereldkampioenschap in Mettet
Op 30 en 31 juli 2022 vindt op het circuit Jules Tacheny de FIM Supermoto des Nations plaats, het wereldkampioenschap voor teams met bijna twintig landen aan de start.

Deze Supermoto des Nations wordt op vrijdag 29 juli geopend met het Belgisch Supermoto Kampioenschap. Voor het volledige weekend kan een voordelig weekendticket aangeschaft worden.

Elf Moto Superbiker – Speciale 35e verjaardag
Voor de 35ste keer zal het Circuit Jules Tacheny op 7, 8 en 9 oktober 2022 opnieuw de beste Supermoto-piloten  ter wereld ontvangen. 350 Belgische en internationale piloten, onder wie onze Belgische wereldkampioen endurance Xavier Simeon, zullen meestrijden in deze Speciale 35e jubileumeditie van de Elf Moto Superbiker.

Vintage, Dames, Junioren: de Mettet Challenges
Op 29, 30 en 31 juli, in het kader van de Supermoto of the Nations en op 7, 8 en 9 oktober in het kader van de Elf Moto Superbiker 2022, staan er bovendien nog een aantal leuke extra’s op de planning.

Zo heb je de vintage klasse voor machines van voor 2002 en  rijders van 35 jaar en ouder. Voor de dames heeft het circuit van Mettet nog wat beters in petto: die kunnen racen op een TM-racemotor die door de organisatie ter beschikking wordt gesteld. En ben je een toekomstig kampioen, dan kan je voor de Junior Challenge gaan die openstaat voor rijders van 10 tot 14 jaar. Je vindt alle info over de Mettet Challenges hier.

Deel

Gerelateerde artikels