BN’ers die verliefd zijn op hun motor

Je kunt ze moeilijk herkennen als je ze passeert op de motor, en dat vinden ze eigenlijk wel zo prettig. Lekker anoniem rondtoeren is een uitlaatklep voor veel BN’ers. Van DJ tot voetballer, van actrice tot cabaretier: deze bekende Nederlanders zijn gek op hun motor. Op welke merken rijden ze?

Henry van Loon

Hij weet overal een tragikomische draai aan te geven. Een meesterlijke De Wereld Draait Door-imitatie, zijn meesterlijk vertolking van de conciërge in De Luizenmoeder of het absurdisme in Promenade of natuurlijk zijn eigen conferences. Geef hem een willekeurig onderwerp – het aanschaffen van een wc-borstel, daten via Tinder, het afsluiten van een autoverzekering – en hij maakt er wel een hilarisch verhaal van. Maar het liefst stapt Van Loon op zijn Triumph Scrambler, zo was te zien op zijn Instagrampagina.

Kenneth Vermeer

Met wat voor motor voormalig Ajax- en Feyenoordkeeper Kenneth Vermeer door zijn huidige woonomgeving Los Angeles rijdt, is niet te vinden, maar hij zal het vehikel ongetwijfeld verkiezen boven de opvallende auto waarin hij in 2016 aangehouden werd. Sowieso had Vermeer het in Nederland niet makkelijk. De keeper werd eeuwig bekritiseerd en dat werd alleen maar erger toen hij de overstap van Amsterdam naar Rotterdam maakte. Op de snelwegen van het uitgestrekte California zal hij daar nog wel eens met een glimlach aan terugdenken.

Jelka van Houten en Birgit Schuurman

Over Henry van Loon gesproken: die vormt inmiddels een gezinnetje met actrice en zangeres Jelka van Houten. Zij rijdt eveneens, niet toevallig, op een Triumph. We kennen haar van Zomerhitte, ‘t Schaep met de 5 pooten, Jeuk en de theatershow De Verleiders Female. Haar collega Birgit Schuurman, ook iemand met een beroemde zus, heeft een Kawasaki LTD440.

Rico Verhoeven

De grote vriendelijke reus en kickbokser Rico Verhoeven schafte van zijn centjes een Suzuki GSX-R1000 aan, een licht en supersnel model dat uitermate geschikt is voor de 1.96 meter lange topsporter uit Bergen op Zoom, die veelvuldig op tv te zien was in programma’s als Chantal Blijft Slapen, Johnny Into The Wild of Celebrity City Trip. Wist je trouwens dat Verhoeven vernoemd is naar het personage Ricardo Tubbs uit Miami Vice?

Ruud de Wild

De Triumph Bonneville van radio-DJ Ruud de Wild voert hem door heel Europa. Een druk en veelbewogen leven geeft drang tot ontsnappen en dat kan op de motor het beste, al is De Wild ook een fervent kunstschilder. Of zijn lief Olcay Gulsen ook besmet raakt met het motorvirus is onbekend, maar dat zou kunnen omdat steeds meer BN’ers voor de tweewieler kiezen.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart GP Special 2024

Licht uit, GP Special aan!

Het GP-seizoen staat op punt van beginnen en wil je tot in de puntjes voorbereid aan de start staan dan is dit 148 pagina’s dikke

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat