BMW F 650 GS (2000 – 2007)

€ 2.400,00 – € 3.500,00 | 652cc | water-gekoelde eencilinder | 50 pk | 176 kg | 17,3 l.

 Wat is het?
Een vaak vergeten, praktische en betrouwbare motor voor elke dag, die bovendien goed afgewerkt is en die je de kans geeft om elke dag onbezorgd naar het werk te rijden, maar evengoed een wereldreis aan te vatten.

Wat moet ik weten?
De GS is een afgeleide van de Funduro, de motor waarop velen ooit hun eerste rijlessen volbrachten. De GS heeft in tegenstelling tot de Funduro injectie en een tank onder het zadel. De F 650 GS is ook uiterst zuinig. Met noppenbanden is het tevens een erg capabele offroader. Onder de 3.000 toeren vertoont de injectie wat nukken in hogere versnellingen.

Tips van experts
De F 650 GS is uiterst betrouwbaar. Naast de normale slijtageonderdelen en vaak afbladderende verf op het motorblok en de wielen, durft in zeldzame gevallen de spanningsregelaar kapot te gaan. In nog zeldzamer gevallen schiet de kabelboom in de fik. Bij motoren waarmee stevig offroad is gereden, is de kans niet onbestaande dat je de balhoofdlagers dient te vervangen.


Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor