Bimota keert in 2025 terug naar WorldSBK

Bimota by Kawasaki Racing Team

De Italiaanse motorfietsfabrikant Bimota treedt in 2025 terug aan in het WorldSBK kampioenschap, onder de vlag Bimota by Kawasaki Racing Team.

Daarmee keert Bimota terug naar bekend terrein. Het merk won zeven races in het allereerste WSBK in 1988, met Davide Tardozzi (5) en Stephane Mertens (2). In 2000 pakte Bimota nog een race dankzij legende Anthony Gobert en de SB8R tijdens een nat raceweekend op Phillip Island.

Anthony Gobert Phillip Island 2000

Voor het 2025-seizoen werkt Bimota samen met Kawasaki in een joint venture, die zal resulteren in een Bimota-chassis met Kawasaki-motorblok inclusief bijbehorende technologie. Kawasaki draagt zijn raceprogramma, inclusief een groot deel van de huidige teamstaf, over aan Bimota. Het nieuwe team zal opereren onder de naam Bimota by Kawasaki Racing Team.

Wat KRT daar zelf van denkt? Officieel klinkt het als volgt: “In de afgelopen dertien jaar hebben ikzelf en iedereen in de KRT-werkplaats in Granollers ons met hart en ziel ingezet voor het Kawasaki Superbike project en in die tijd zeven WorldSBK rijderstitels en talloze team- en constructeursprijzen in de wacht gesleept. Nu – nadat Kawasaki al bijna vier decennia meedraait in het Superbike-kampioenschap – zijn we er trots op deel uit te maken van een nieuw tijdperk”, aldus KRT Team Manager Guim Roda.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan