Anthony ‘The Go Show’ Gobert overleden

Anthony Gobert

Slechts 48 jaar werd een van de grootste racetalenten ooit uit Australië. Gobert worstelde al langere tijd met zijn verslavingen. Goberts moeder Suzanne maakte het overlijden van haar oudste zoon bekend.

Anthony Gobert werd internationaal bekend met een spectaculair wildcardoptreden tijdens de laatste World Superbike-ronde op Phillip Island in 1994. In de eerste race werd ‘The Go Show’ (zijn bijnaam) derde, maar de tweede race wist hij verrassend te winnen. Gobert was met zijn 19 jaar destijds de jongste winnaar van een World Superbike-wedstrijd.

Deze prestatie leverde hem een Kawasaki-fabriekszitje voor 1995 in het World Superbike. Gobert won onder andere op Laguna Seca en zijn thuisrace op Phillip Island. Een jaar later won Gobert opnieuw op Laguna Seca en pakte hij zelfs de dubbel op zijn favoriete circuit Phillip Island.

Anthony Gobert

500cc GP
De prestaties van Gobert bleven niet onopgemerkt in de Grand Prix paddock. Het Suzuki-fabrieksteam trok de Australiër aan voor het seizoen 1997 in de 500cc. Een succes werd het niet. Gobert finishte veelal net binnen of aan de rand van de top tien, maar werd drie races voor het einde van het seizoen vanwege een positieve drugstest ontslagen. Het drugsgebruik van Gobert zou zijn hele carrière een probleem blijven.

Anthony Gobert

Gobert verhuisde naar Amerika om daar met Ducati te racen in het Amerikaanse Superbike-kampioenschap. Opnieuw liet hij zijn tijdens een wildcardoptreden zien hoe snel hij was: op Laguna Seca won hij in 1999 een World Superbike wedstrijd.

Comeback
In 2000 begon Gobert weer als een permanente deelnemer in de World Superbike op een Bimota. Op een kletsnat Phillip Island won ‘The Go Show’ voor de vijfde keer zijn thuiswedstrijd op een motor die zeker niet tot de sterkste van het veld behoorde. Het was zijn achtste World Superbike-zege en het zou ook zijn laatste uit zijn carrière zijn

Goberts persoonlijke strijd met drugs zou hem een groot deel van zijn leven parten spelen, en de gevolgen daarvan zijn hem uiteindelijk fataal geworden.

Suzanne Gobert: “Mijn hart breekt terwijl ik dit schrijf, want mijn prachtige, oudste zoon Anthony is vandaag laat in de middag overleden. Ik hield van hem vanaf het moment dat hij geboren werd tot de dag dat hij stierf. Soms was hij op zijn zachtst gezegd uitdagend, maar hij had altijd een vriendelijk hart en zorgde voor iedereen. Helaas was hij het slachtoffer van een verslaving die diep in onze families zit. Hij heeft vaak geprobeerd om beter te worden, maar het is hem niet gelukt. Ik ben zo trots op hem en dank al die goede mensen die aan zijn leven hebben bijgedragen.”

Anthony Gobert

Bron: Racesport.nl

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan