Alpinestars J-6 Waterproof

Waren onze Alpinestars J-6 Waterproof u al opgevallen? Neen? Mooi zo. Want dat is net een van de troeven van deze subtiele, maar stoere motorsneakers: het feit dat je ze amper als dusdanig zou inschatten. Ik draag de lekker lichte, volnerf leren/suède sneakers ook graag op dagen dat ik niet met de motor onderweg ben; ze passen perfect onder je dagelijkse outfit en zitten even comfortabel als je doordeweekse sloffies. Voor de fijne afwerking verdienen de Italianen een flink pak pluimen in de bilnaad, en ook naar waterdichtheid toe scoort de Alpinestars J-6 uitstekend. Als je ondanks het membraan toch natte voeten krijgt, dan is de regen ofwel tussen je broek en de opening van je schoen geraakt, ofwel heb je net een lange rit onder een verschroeiende zon achter de rug. Want eerlijk is eerlijk, echt goed gaat de J-6 niet om met zweetafvoer.

Wat hun motorcapaciteiten betreft, dringt een vergelijking zich op. In mijn motorgarderobe staat immers nog een stel motorsneakers dat in dezelfde prijscategorie valt, hetzelfde Eurokeurlabel heeft (EN13634:2017), eveneens waterdicht is en ook qua looks vrij parallel loopt: de Vanucci VC-1 SympaTex. Naar veiligheidsgevoel toe verkies ik die laatste boven de Alpinestars J-6, en dat is geen volledig subjectief gegeven.

Zowel op binnen- als buitenzijde van de enkels en de hiel mist de J-6 namelijk de protectoren die je op een motorsneaker zou wensen, en ook de zool en de tip van de Alpinestars voelen gewoon een stuk zachter (en naar perceptie minder geruststellend) aan. Stop je tijdens je rit even voor een pauze op een terrasje of een wandeling, dan scoort de Alpinestars J-6 mede daardoor opvallend goed. Probeer je de sneaker te buigen door de punt van de schoen en de hiel naar elkaar toe te duwen, dan lukt dat met de Alpinestars nagenoeg even eenvoudig als met het gemiddelde paar Vans in mijn schoenenrek. Dat wandelt wel erg comfortabel, maar op de motor heb ik toch liever iets stevigers om m’n voeten. Kortom: optisch, naar waterdichtheid en qua draagcomfort een voltreffer, maar een twijfelgeval wat protectie en zweetafvoer betreft.

Prijs: € 159,95 | Getest door: Jelle Verstaen |
Maten: 38-48 | Meer info: www.alpinestars.com

Alpinestars J-6 Waterproof

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan