You See a Bike – docu 75 jaar MV Agusta

MV Agusta viert zijn 75-jarig bestaan met een 50 minuten durende documentaire die te bekijken is op YouTube.

In de interessante en bij momenten beklijvende docu vertellen acht bijzondere persoonlijkheden over hun innige band met het merk. Zo komen onder meer Roland Sands, MotoGP-fotograaf Gigi Soldano en – natuurlijk – levende legende Giacomo Agostini uitgebreid aan het woord, maar ook eerder onverwachte namen zoals dj & producer Carl Cox. Van MV Agusta zelf zien we onder andere CEO Timur Sardarov, R&D director Brian Gillen en brand director Marta Trezzi. Voorts komt uiteraard ook de geschiedenis van MV Agusta aan bod, en is er onder meer aandacht voor de ontwikkeling van de laatste generatie MV’s.

De titel ‘You See a Bike’ moet het idee uitdrukken dat iedereen die naar een motor kijkt, niet alleen de motor zelf ziet, maar ook iets heel anders, iets heel persoonlijks: wat een motor – en in dit geval een MV – écht betekent. Want “A bike is never just a bike. You think you’re just looking at the surface, and you’re already looking behind. A lot of meanings come to life before your eyes, when you see a bike.”

Tip van de dag: vergeet niet de Engelse ondertiteling aan te zetten in YouTube, want grote delen van de docu zijn in het Italiaans. Voor de hardnekkige digibeten onder ons: je kunt de subtitles activeren met het ondertitelingsicoontje, of via de video-instellingen (het tandwiel-icoontje).

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart GP Special 2024

Licht uit, GP Special aan!

Het GP-seizoen staat op punt van beginnen en wil je tot in de puntjes voorbereid aan de start staan dan is dit 148 pagina’s dikke

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat