Yamaha: Switch ON

Yamaha Motor Europe stelt met Switch ON een aantal toekomstige elektrische modellen voor, met name in het segment van de urban mobility: brommers, scooters en e-bikes.

In eerste instantie mogen we twee nieuwe elektrische Yamaha scooters verwachten. De NEO’s is een equivalent van een 50cc en wordt in de komende weken gelanceerd. En dan is er ook nog een voorlopig naamloze grote scooter (125cc equivalent) die de komende twee à drie jaar in samenwerking met een partner in deelscooters wordt ingezet in een van de Europese ‘scooterhoofdsteden’ (denk Parijs, Rome, Milaan…), waarna de ervaringen worden meegenomen in de finale productie van het model.


Daarnaast presenteert Yamaha ook de B01, een nieuw hybride prototype dat eBike S-Pedelec-functionaliteit combineert met bromfietsprestaties en geschikt is voor gebruik in de stad. De B01 is nu nog een conceptmodel van Yamaha Motor Europe in samenwerking met langetermijnpartners Fantic Motor en Motori Minarelli; maar het is wel de bedoeling dat de B01 uitgroeit tot een productiemachine.


Wat wij vooral onthouden uit onderstaand filmpje met Yamaha Motor Europe CEO Eric de Seynes (sinds we hem aan het werk zagen op de ACEM conferentie overigens een van onze favoriete hoge piefen in de motorwereld) is dat er duidelijk gefocust wordt op stadsmobiliteit en dat er voorlopig met geen woord gerept wordt over motorfietsen. Wat dat betreft rust onze hoop stiekem op dat andere Yamaha-project

Deel

Gerelateerde artikels

Mugello

MotoGP-circuits: Mugello

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.