Yamaha R3 en R7 SuperFinale tijdens WorldSBK in Aragón en Portimão

Tijdens de WorldSBK evenementen in Spanje en Portugal zullen de Yamaha R3 en R7 European SuperFinale worden verreden. Topcoureurs uit R3 en R7 Cup competities wereldwijd zullen het tegen elkaar opnemen in twee races. De R7-coureurs rijden hun SuperFinale komend weekend op Motorland Aragón in Spanje terwijl de R3 SuperFinale een week later op het circuit van Portimão in Portugal wordt verreden.

Yamaha’s bLU cRU-programma is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd platform dat jong racetalent ondersteunt, stimuleert en begeleidt naar het hoogtepunt van hun discipline, off-road of op het asfalt. Jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor coureurs van Yamaha Racing bLU cRU Cup-competities uit verschillende landen is de SuperFinale, die wordt verreden als onderdeel van het WorldSuperbike kampioenschap. Dit jaar vindt de R7 SuperFinale plaats tijdens het evenement op Motorland Aragón in Spanje, op vrijdag 22 en zaterdag 23 september. De R3 coureurs mogen op vrijdag 29 en zaterdag 30 september de strijd met elkaar aangaan in het Portugese Portimão.

Yamaha R3 SuperFinale

In de Yamaha R3 SuperFinale nemen 30 coureurs tussen de 14 en 18 jaar het tegen elkaar op. Daarvan zijn er maar liefst drie afkomstig uit de Benelux Cup. Jayant Chote en Lars ter Veld uit Nederland en Tony Guererro uit België zullen uitkomen op een speciaal voor de SuperFinale beschikbaar gestelde Yamaha YZF-R3 met GYTR kit. Alle R3’s zijn in Europees kampioenschap configuratie en gelijkwaardig. Op vrijdag 29 september wordt er een vrije training en een superpole verreden, waarna er op zaterdag 30 september 2 races zullen worden verreden. Zij zullen daarin ook Mitja Borgelt treffen, die aan een groot deel van de Benelux Cup deelnam maar in de SuperFinale voor Duitsland uitkomt. De jonge coureurs zullen hun uiterste best doen om de winst in de wacht te slepen, met als beloning een plaats in het Europese R3 bLU cRU Kampioenschap op kosten van Yamaha. Dat is waar niet alleen de winnaar in Portimão maar ook een tweede, door Yamaha Motors Europe geselecteerde, coureur op kan rekenen.

Yamaha R7 SuperFinale

De tweede editie van de R7 SuperFinale wordt verreden op vrijdag 22 en zaterdag 23 september op Motorland Aragón in Spanje. Meer dan 128 coureurs uit Europa, Zuid-Amerika en Azië deden een poging om een startplaats voor de felbegeerde SuperFinale veilig te stellen. De Belg Jaimy Deleersnyder is één van de coureurs die dat lukte. Hij is de eerste kampioen van de Yamaha Racing bLU cRU Benelux R7 Cup en zal met 26 andere coureurs de strijd uitvechten om de Italiaan Michael Girotti, winnaar van de eerste editie, op te volgen. Deleersnyder treft tijdens de SuperFinale onder andere de Duitsers Cedric Holme Nielsen, Michael Wieth en de Noor Martin Eriksen, die eerder aan de Benelux R7 Cup als gastrijder deelnamen. Ook zij zullen in twee races strijden voor de prijs die de winnaar wordt aangeboden: een gloednieuwe Yamaha R7. Dat is echter nog niet alles, want voor de coureurs op de tweede en derde plaats zijn er vouchers voor GYTR-delen te winnen, die ingewisseld kunnen worden bij de lokale Yamaha GYTR PRO Shop.

Volg de SuperFinales in Aragón en Portimão

De SuperFinales kunnen worden gevolgd op de diverse Yamaha Racing bLU cRU social media kanalen en via de websites yamaha-racing.com en worldsbk.com.

Deel

Gerelateerde artikels