Yamaha gaat Extreme met de Ténéré

Yamaha Ténéré Extreme

Sinds z’n lancering in 2019 is de Ténéré 700 uitgegroeid tot een van Yamaha’s bestverkochte modellen. Blijkbaar was de uier van de melkkoe nog niet helemaal leeg, want na de Rally Edition, de World Raid en de World Raid Rally heeft Yamaha nog maar eens een nieuwe versie uit de hoge hoed getoverd: de Ténéré Extreme.

Yamaha Ténéré Extreme

De Ténéré 700 Extreme krijgt volledig instelbare KYB vering met 230 mm veerweg voor en 220 mm achter, dat is 20 mm extra veerweg ten opzichte van de standaard Ténéré 700. Verder zien we een tweedelig voorspatbord, een platter rallyzadel dat met dikkere vulling de zithoogte naar 910 mm stuwt (875 mm op de standaard Ténéré). De Extreme heeft ook 20 mm meer grondspeling dan de Ténéré 700. Qua bling: goud geanodiseerde alu spaakwielen, lichtgewicht titanium voetsteunen, gaasbescherming van de radiator en een kettingeleider.

De Ténéré 700 Extreme zal verkrijgbaar zijn in Icon Blue met speciale graphics en staat vanaf 2024 bij de dealer. Op prijzen is het nog even wachten.

Deel

Gerelateerde artikels

Alpinestars

Hoe doen ze het: Alpinestars

In de serie ‘Hoe doen ze het?’ trekken we iedere maand naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt