Witte rook: vanaf 4 mei mogen we opnieuw recreatief motorrijden!

De kogel is door de kerk: enkele uren geleden ondertekende Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem een Ministerieel Besluit, waarin de nieuwe maatregelen staan die vanaf maandag 4 mei in voege gaan.

Daarin staat onder meer te lezen dat toegestaan zijn: “Wandelingen en fysieke activiteiten in open lucht die geen fysieke contacten impliceren, alleen of in het gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen en/of in het gezelschap van maximum twee, steeds dezelfde, andere personen, met respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.”

In het Staatsblad vind je dus geen specifieke alinea rond motorrijden, maar Minister van Binnenlandse Zaken De Crem benadrukt persoonlijk (wij belden zijn woordvoerder Erik Eenaerts op voor bevestiging) dat de motor gebruikt mag worden voor ‘buitensportactiviteit’.

Al zijn daar enkele voorwaarden aan verbonden:

 class=
  • De rondrit start en eindigt thuis.
  • Onderweg wordt niet gestopt bij hotspots of bij bezienswaardigheden.
  • Maximaal drie motoren samen.
  • Iemand achterop of in het zijspan meenemen mag, maar enkel als de persoon in kwestie deel uitmaakt van uw gezin (en dus onder hetzelfde dak woont).
  • Houd sowieso de geldende veiligheidsvoorschriften in acht – denk bijvoorbeeld aan social distancing en hygiëne
  • Respecteer de verkeerswetgeving nauwgezet om de druk op de hulpdiensten te vermijden. Genieten dus, maar zoals we eerder schreven, gebruik jullie verstand.

Dus, vanaf maandag 4 mei (en geen seconde eerder):

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

Bimota Tesi H2

Kort getest: Bimota Tesi H2

Door het verrassende samenwerkingsverband met grootmacht Kawasaki, zag het exclusieve Bimota zijn kans schoon een eigen archeologische vondst af te stoffen, de Tesi-naafbesturing uit de

GASGAS Espargaro Portimao test 2023

Wie is … GASGAS ?

What’s in a name: het gaat hard voor GASGAS sinds het merk in 2020 aankondigde de race-activiteiten uit te breiden naar het asfalt met een