Vanaf 4 mei met drie motoren recreatief de weg op. Gebruik je verstand.

Jan Jambon heeft het gezegd in het VTM-nieuws: hij beschouwt motorrijden als een sport dus van hem mogen motorrijders vanaf 4 mei net zoals fietsers in groepjes van drie recreatief de weg op. Dat is geen officieel statement, maar wat ons betreft is gezegd ook effectief gezegd en dat al sinds de kleuterklas.

Het voelt aan als een verlossing. Laten we het dus ook zo houden. Meteen een rubberstreep van honderd meter achterlaten, beginnend vanaf je garagepoort, lijkt ons niet meteen de juiste manier om deze versoepelde maatregel te vieren.

De wegen zullen nog steeds leeg zijn wat betreft auto’s, of toch ‘leger.’ Tegelijk zullen er nog steeds veel fietsers en wandelaars de wegen bevolken. Ga dus niet als een malle het ronderecord op je favoriete rondritje wat scherper stellen. Laat je als motorrijder van je beste kant zien. De kranten staan vol met psychologen die het over de stress hebben die een lockdown teweeg brengt. Ga dus geen 24 stoplichtsprints oefenen aan hetzelfde stoplicht met je open uitlaat. Je wil nog steeds niet op de spoedafdeling terecht komen, laat staan intensieve terecht komen en nog minder iemand anders daarheen sturen. Geef niemand de kans om je met de vinger te wijzen, laat staan je als een misplaats onderwerp in de krant te gebruiken. Maak van je eerste rit er ook ééntje naar de dichtstbijzijnde compressor en ga je bandenspanning controleren, zouden we zeggen, ervan uitgaand dat de rest van je motor uiteraard technisch in orde is.

Maar los van het opgeheven vingertje: geniet ervan mensen. Wij zullen hetzelfde doen.

Deel

Gerelateerde artikels

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.