Voorproefje op Panigale V4 Streetfighter

Het is publiek geheim dat Ducati momenteel druk is met de ontwikkeling van een naked bike op basis van de Panigale V4. De Streetfighter V4 wordt in vol ornaat verwacht op de EICMA dit jaar, klaar voor 2020. Tot die tijd is er ruimte voor creatievelingen om zelf alvast hun naakte visie te etaleren met de dik 220 pk sterke V4 als zinderend middelpunt. Neem de heren en dames van Officine GP Design: de V4 Penta.

Frame en blok komen onmiskenbaar uit de V4, al pakt de Penta wel uit met een alternatieve girder voorvork, dat laatste hoeven we van Ducati niet te verwachten. De goed gevonden Diavel koplamp dan weer wel, voor het betere ‘familiegevoel’. De spaakwielen zullen bij Ducati de productieversie ook nooit halen maar op een special als deze staan ze natuurlijk uitermate goed.

Wat wel duidelijk wordt aan de beelden is dat Ducati er nog een hele kluif aan gaat hebben om blok, frame en uitlaat(bochten) fatsoenlijk te laten samensmelten tot een (optisch aanvaardbaar) geheel waar je in een naked iets mee kan…Hoe dan ook, huidige Supernakeds als de Super Duke R en Tuono V4R kunnen de borst natmaken. De V4 Penta gaat voor 200 pk de boeken in. Wordt vervolgd.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor