Voorlopige GP-kalender 2020 bekend: Thailand eerder, Finland nieuw

Spectaculair anders dan dit seizoen is het niet, maar toch zijn er wel wat opvallende wijzigingen op de voorlopige GP-kalender voor 2020. De heren coureurs moeten sowieso harder werken voor hun centen want er komt een race bij op de kalender. Het spul trapt af op 8 maart, in Qatar.

Het seizoen telt nu liefst 20 wedstrijden. Wij zijn voor, laat dat duidelijk zijn, de GP van Finland op de Kimiring, het circuit waar de MotoGP-(test)rijders vorige week nog hun eerste rondjes draaiden en toch vooral positief over waren, is de nieuwkomer. Er moest wat geschoven worden om de Kimiring in te passen (juli, de wedstrijd na Assen) aangezien voor of najaar niet echt een optie is voor een circuit in Scandinavië, de Sachsenring is daardoor nu naar voren gehaald, voor de TT.

Een andere opvallende verschuiving is de GP van Thailand. De race op Chang International Circuit wordt uit de Aziatische cyclus gehaald aan het einde van het seizoen en is nu al de tweede wedstrijd van het jaar, waardoor het hele circus dus oostwaarts de aardbol overtrekt, van Qatar, via Thailand weer door naar Texas en Argentinië, die laatste twee hebben ook van plekje gewisseld. Assen staat – uiteraard – weer voor het laatste weekend van juli op de lijst. De Kimiring en Brno zijn nog ‘onder voorbehoud’: de eerste moet nog door de FIM gehomologeerd worden en de Brno zal het contract officieel nog moeten verlengen.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er