Vonken op vrijdag: Zero’s line-up voor 2021

In aanloop naar de normale motorbeursweken, komt ook Zero met enkele nieuwigheden voor z’n line-up in 2021. We loodsen u er graag even doorheen.

‘Street’-range MY21

De gekuipte speerpunt van Zero’s gamma voor 2021 is de vorig jaar gepresenteerde SR/S. Z’n aerodynamische kuip zou 13% meer efficiëntie en bereik garanderen als je in aanvalshouding in het zadel zit. De lagere positie van de voetsteunen en een hoger stuur moeten in elke andere omstandigheid voor een rechtere en meer ontspannen rijhouding zorgen – ook voor de passagier. De SR/S is in 2021 verkrijgbaar in de kleuren Cerulean Blue en Skyline Silver in standaard- of premiumuitvoering voor respectievelijk €21.900 en €24.140.

 class=

Geen kuip nodig? Dan geniet de naakte Zero SR/F – waarop de SR/S zoals bekend is geënt – vermoedelijk uw voorkeur. Ook deze telg van de Zero-familie krijgt een nieuwe jas aangemeten: Black/Silver en mint/Red (met zwarte wielen). Standaard krijg je daar vanaf de jaarwisseling overigens een klein windschermpje bovenop. Voor de aluminium bar-ends, verwarmde handvatten en ingebouwde 6 kWh-lader moet je bijbetalen (premium). De standaard en premium SR/F zijn in 2021 verkrijgbaar voor respectievelijk €21.140 en €23.380.

 class=

Over de SR, de meer basis uitgevoerde naked van Zero, valt minder te vertellen: hij krijgt de nieuwe kleur Red/Black aangemeten en kost €17.990

 class=

Een uitgekiende balans tussen vermogen en gewicht voor instappers vind je terug in de 11 kW Zero S ZF14.4. De originele elektrische naked van Zero zal te verkrijgen zijn in de kleuren Grey/Blue voor €16.570

 class=

Mag ‘t wat lichter en jeugdiger? Dan is de kwieke Zero FXS de elektro-commuter een ideale metgezel voor elke stadsjungle. Verkrijgbaar in de nieuwe kleurstelling Grey/Gold. Verschijnt ook in een 11 kW-versie. Beiden te verkrijgen voor €13.370. 

 class=

‘Dual Sport’-range MY21

Voor u geen platgetreden paden – of toch niet elke dag? Dan heeft Zero ook voldoende keuze in z’n gamma. Zowel de FX, DS, DSR, en DSR Black Forest zouden goed moeten zijn om haast geruisloos tussen veld en wei – eh – te kachelen. 2021 brengt voornamelijk een heel palet aan nieuwe kleurtjes.

De Zero DSR Black Forest zou wel wat terrein lusten en is voorzien van top- en zijkoffers, dropbars, handbeschermers, touringscreen, 12V-contactdoos – en, in Europa, ook met koplamprooster en mistlampen. De DSR Black Forest is verkrijgbaar in All Black voor €21.230.

Minder snufjes aan boord, maar meer bereik? Dat biedt de Zero DSR met een bereik van 328 km per laadbeurt een goed compromis. De DSR is verkrijgbaar in Matte Brown/Gold voor €17.990.

 class=

Met de DS ZF14.4 11 kW scoor je niet enkel punten bij Cijfers en Letters, maar ‘t is ook het ideale instapmodel voor elektro-avonturiers. De 11 kW DS ZF14.4 kan makkelijk aangepast worden, beschikt over behoorlijk wat ingebouwde bergruimte, en zal verkrijgbaar zijn in de nieuwe kleurstelling Matte Grey/Green, voor €16.570

 class=

Met de FX stuurt Zero in wezen z’n FXS het veld in. Die zingt het in 7,2 kWh-versie ongeveer 146 km uit, in z’n nieuwe Black/Green-jasje. Moet €13.370 kosten.

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan