Van Halen – Panama

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Van Halen met ‘Panama’.

Oké, hij heeft slechts een figurantenrolletje, maar is toch te zien in de clip: de 1972 Harley-Davidson Low Rider van Van Halen-frontman David Lee Roth. Ook de Mercury Convertible (1951) die even z’n opwachting maakt helpt onze tikker een paar slagen vooruit, maar da’s naast de kwestie. De song lijkt op ‘t eerste gezicht te draaien om het genot dat je uit zo’n ritje op je motor haalt, maar heeft – hoe kan het ook anders in dit genre – een stevige dubbele bodem.

She’s runnin’, I’m flyin’
Right behind in the rearview mirror now
Got the fearin’, power steerin’
Pistons poppin’, ain’t no stoppin’ now

Dat motoren bij Roth meer dan gewoon een deel van z’n outfit waren, mag blijken uit het aantal keren dat ze de hoofdrol vertolken in zijn bij wijlen hilarische podcast ‘The Roth Show’. Zo vertelt hij onder meer hoe hij ooit begonnen is met motorrijden, op welk plekje van Sunset Boulevard hij precies op z’n snuit is gegaan met z’n Harley, én hoe hij ooit aan z’n toenmalige date Dottie the Body moest vragen om te helpen z’n Harley weer op te rapen … nadat Roth haar had afgezet aan de hippe Troubadour nightclub, en vervolgens met de haren wapperend in de wind en voor de neus van een horde fans wilde parkeren als een echte rockster en domweg z’n zijstandaard vergat uit te klappen. Gieren.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.