Update voor 2021 Honda CB1000R

Honda heeft z’n vlaggenschuit in de nakedcategorie opgefrist voor 2021. De CB1000R krijgt een facelift, aanpassingen aan injectie en een uitgebreider TFT-dashboard met onder andere smartphone voice control.

Het is duidelijk dat op vlak van uiterlijk ogen de lijnen van de CB1000R agressiever en zijn ze meer op het voorwiel gericht, met subtiele details zoals het zichtbare aluminium subframe en de nieuwe radiator en airbox covers. Ook de koplamp evolueert in vorm net als de fraaie multi-spaaks gietwielen.

Het rijwielgedeelte blijft onaangeroerd maar de vier-in-lijn verwelkomt wat aanpassingen aan het PGM-FI-injectiesysteem waardoor de vermogensaflevering soepeler moet verlopen. Een nieuw, full-coulour TFT-instrumentendisplay beschikt over het Honda Smartphone Voice Control System en verbindt de smartphone van de rijder met de machine. Onder het zadel bevindt zich nu een USB-poort.

De 2021 CB1000R komt in volgende kleurstellingen:

  • Candy Chromosphere Red
  • Mat Ballistic Black Metallic
  • Matt Beta Silver Metallic

Het 5 inch full-colour TFT-display heeft nu vier weergavemogelijkheden voor snelheid en toerental – afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de rijder – met daarbovenop een benzinemeter en verbruiksmeter, gekozen rijmodus, motorparameters en een schakelindicator. Het geïntegreerde Honda Smartphone Voice Control (HSVC)-systeem linkt de smartphone van de rijder met de motorfiets en maakt stembediening van oproepen, e-mail, muziek en navigatie mogelijk – indien je beschikt over een in de helm geïntegreerde headset. Het HSVC verbindt met het dashboard via Bluetooth.

De 998cc viercilinder produceert nog steeds een gezonde dosis vermogen en koppel: 143 pk @ 10.500 tpm en 104 Nm bij 8.250 tpm. Hetzelfde als voorheen. De enige veranderingen voor 2021 zijn geoptimaliseerde PGM-FI-instellingen, voor een soepelere afgifte en verbeterde respons, aldus Honda. Prijs en levering volgen nog.

The Black Edition

Honda’s ingenieurs gingen enkele stappen verder met de nieuwe Black Edition. Behalve enkele machinale aluminium details (op de wielspaken, swingarm, motorcover en stuurklemmen) is alles wat zichtbaar is, zwart: de sierrand van de koplamp, het windscherm, de binnenste vorkbuis, radiatorkappen, airboxcovers (met geanodiseerde afwerking), uitlaat en demper. Deep Graphite zwarte verf siert de brandstoftank en de bekleding van het passagierszitje. De quickshifter is deel van het standaardpakket. Een machinaal aangebracht ‘CB’-logo is de finishing touch.

Deel

Gerelateerde artikels

Koopgids 2023

De KicXstart Koopgids 2023 is er!

De jaarlijkse KicXstart Koopgids is een unieke bundeling van alle motoren die in Nederland verkrijgbaar zijn: het meest complete modeloverzicht dat je kunt vinden, met

Honda ATC250R

Uit de oude doos: Honda ATC250R

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

KicXstart

De KicXstart website is vernieuwd!

Om het nieuwe jaar in stijl af te trappen, hebben we een gloednieuwe, supercomplete website gelanceerd! Vanaf nu kan je op Kicxstart.nl terecht voor de