Uit de oude doos: 500cc GP van Zolder 1980

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn, maar daar kijken we met de glimlach doorheen en we hopen van jullie hetzelfde.

Voor wie nog niet tegen de pensioengerechtigde leeftijd aanschurkt, is het bijna surrealistisch dat er ooit GP’s in België werden verreden. In 1980 passeerde het Continental Circus voor de vijfde manche van het WK voor de eerste én tevens laatste keer op het circuit van Zolder, omdat het circuit van Spa-Francorchamps werd verbouwd. De 20-jarige Randy Mamola verving dat seizoen Barry Sheene, die zich voor deze race niet wist te kwalificeren, en boekte er op de fabrieks-Suzuki RG500 z’n allereerste GP-zege voor Marco Lucchinelli en ‘King’ Kenny Roberts. Geniet van de beelden van overvolle tribunes, de snelle knik richting het rechte stuk en vooral: het sympathieke Nederlandstalige commentaar én interviews met o.a. Jack Middelburg, Boet van Dulmen en Wil Hartog!

Deel

Gerelateerde artikels

Alpinestars

Hoe doen ze het: Alpinestars

In de serie ‘Hoe doen ze het?’ trekken we iedere maand naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt