TT van Assen gaat voor het eerst in GP-historie niet door

De FIM, IRTA en Dorna hebben bekend gemaakt dat de TT van Assen in 2020 niet plaats zal vinden. Samen met de GP van Duistland en Finland (de MotoGP zou dit jaar z’n debuut maken op de nieuwe Kimiring) is de TT nu definitief van de kalender gehaald als gevolg van de coronacrisis.

Voor de TT is dat op een negatieve manier een primeur, het is voor het eerst in de 49-jarige historie van het WK-wegrace dat de ronde op Assen nu niet wordt verreden, het TT-circuit was het enige circuit ter wereld dat onafgebroken een WK-race wist te organiseren. Tot nu.

Reactie van het TT-circuit:

Natuurlijk is de teleurstelling binnen de organisatie van TT Circuit Assen groot, maar het is een keuze die logisch is in deze tijden van onzekerheid. De gezondheid van de fans en alle andere betrokken partijen heeft onze hoogste prioriteit. 


De verplaatsing van de 90e TT betekent dat de TT voor het eerst in 75 jaar niet op de geplande datum wordt verreden. Sinds 1925 heeft de TT, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940 – 1945, altijd op de kalender gestaan. Geen TT in 2020 is een trieste breuk met ons mooie en roemruchte verleden. Geen TT is wat velen een aantal maanden geleden ondenkbaar zouden hebben genoemd. De TT, die als enige Grand Prix ter wereld altijd op de WK-kalender heeft gestaan. 165.000 motorfans die drie dagen feest vieren. Met 105.000 bezoekers op de wedstrijddag wereldwijd de grootste Grand Prix van het afgelopen jaar. Die TT staat dit jaar niet meer op de kalender.

De afgelopen dagen ontvingen wij veel hartverwarmende reacties van fans, uit binnen- en buitenland. Dit werkt enorm motiverend. Wij kijken hoopvol vooruit en maken van de TT in 2021 een motorfeest als nooit tevoren. Reeds aangeschafte tickets behouden gewoon hun geldigheid.

Deel

Gerelateerde artikels