The Allman Brothers Band – Midnight Rider

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: The Allman Brothers Band met ‘Midnight Rider’.

Je kan het intro-riedeltje van ‘Top Gear’ wellicht van begin tot eind meeneuriën, maar wist je ook dat je dan eigenlijk ‘Jessica’ van southern rock/bluesband The Allman Brothers Band aan ‘t gonzen bent? Gratis puntje op de eerstvolgende muziekquiz. Geen dank! Maar wij hadden een ander plaatje op ‘t oog voor onze Rockende Rollers deze week, want de mannen van TABB waren ook fervente motorrijders. En ‘Midnight Rider’ is van ‘t perfecte kaliber om bij zonsondergang richting einder te tuffen.

But I’m not gon’ let ’em catch me, no
Not gon’ let ’em catch the midnight rider
And I don’t own the clothes I’m wearing
And the road goes on forever

Helaas worden de ‘midnight riders’ wél ingehaald, want net op het moment dat de band aan het doorbreken is, komt gitarist Duane Allman om het leven bij een ongeluk met zijn Harley-Davidson Sportster. Hij is amper 24. Iets meer dan een jaar later, in 1972, sterft ook bassist Berry Oakley als hij met z’n Triumph achterop een bus klapt. Hoewel hij aanvankelijk met de schrik lijkt weg te komen en elke medische bijstand weigert, zal hij later die dag overlijden aan een zwelling in de hersenen door de opgelopen schedelbreuk. Ook hij wordt amper 24. Beide bandleden liggen naast elkaar begraven in hun heimat in Macon, Georgia.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar