Te koop: Scott Redding’s 2019 BSB-kampioenenmotor

“Het leven is aan de rappen”, klinkt ‘t hier in Vlaanderen wel eens vaker. Wat – speciaal voor onze noorderburen – zoveel betekent als ‘als je iets wil bereiken, kan je maar beter snel handelen’. Een huizenhoog cliché, maar des te meer van tel als je tegenwoordig een uniek stuk BSB-geschiedenis aan je vloot wilt toevoegen: de Ducati Panigale V4Rs waarop Scott Redding vorig jaar het British Superbike-kampioenschap volledig domineerde, staat momenteel particulier te koop op de Facebookgroep Ducati For Sale Swap & Wanted!

 class=


Volgens de verkoper, een zekere David Eppinger, werd de machine rechtstreeks aangekocht van Paul Bird Motorsports / Be Wiser Ducati in november vorig jaar, en is de Duc slechts één van de twee motoren die uit de racestal verkocht werden. De basis is naar verluidt geen ‘gewone’ V4R, maar wel een fabriekssuperbike die vervolgens geboetseerd werd naar de BSB-normering én de wensen van Scott Redding.


Gezien de bootlading aan topcomponenten – een combinatie van het allerbeste van Motec, Öhlins, Brembo, Ducati Corse, Pirelli,… – is deze machine eigenlijk rijp voor een retraite in een motormuseum, al zou dat doodzonde zijn. Want als Redding er de races op Donington Park (2x), Snetterton, Knockhill, Oulton Park én Assen mee kan winnen (en uiteindelijk ook de titel mee kon binnenharken), dan kan jij er best een persoonlijke besttijd op jouw lokale circuit mee neerzetten, toch?


In dat opzicht zal de nieuwe eigenaar vast blij zijn met het nieuwe setje Pirelli Superbike SC2-slicks dat voor de aankoopprijs is inbegrepen, evenals de set rubbers waarop Scott Redding het kampioenschap uiteindelijk definitief naar zich toetrok. Maar aangezien hij nadien een burnout van jewelste ten berde bracht, dient die laatste set vooral als decoratie voor uw mancave. Kortom, hoog tijd om je spaarvarken de harses in te slaan en er 150.000 dollar uit te vissen – omgerekend exact 125.651,25 euro. Wat amper een bescheiden Ford Fiesta ST meer is dan een, eh, doodgewone Ducati Panigale Superleggera. Heb je na aanschaf nog centen over, dan kan je bij de verkoper ook terecht voor een gesigneerde helm, PBM lederen pak, handschoenen én laarzen van Scott Redding.

Meer foto’s, een video en een specsheet van je toekomstige vind je hier. Interesse? Gewoon even pb’tje sturen naar David. ‘t Leven kan soms eenvoudig zijn.

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.