Suzuki toont Burgman-prototype op waterstof

Suzuki Burgman Hydrogen

Net als Yamaha trekt ook Suzuki eind oktober met een aantal prototypes naar de Japan Mobility Show.

Meest opvallende is de Burgman Hydrogen, een Burgman 400 die wordt aangedreven door waterstof. De motorscooter werd daartoe uitgerust met een waterstoftank en een op waterstof aangepast motorblok. Met dit prototype wil Suzuki de toepassing van waterstoftechnologie in tweewielers onderzoeken en perfectioneren, de testresultaten zijn bestemd voor de doorontwikkeling van een motorfiets op waterstof waaraan Suzuki werkt.

De e-BURGMAN is dan weer de elektrische tegenhanger (met uitneembare batterij) van de 125cc-versie met verbrandingsmotor. Ook dit prototype maakt deel uit van een uitgebreid testproject om de dagelijkse inzetbaarheid van een dergelijke scooter voor stads- en woon-werkverkeer te bekijken. Ook hier zijn de gegevens bedoeld voor de ontwikkeling van toekomstige elektrisch aangedreven motorfietsen van het merk.

Suzuki e-Burgman

Verder te zien op de Suzuki-stand zijn een elektrische buitenboordmotor van Suzuki Marine, en uiteraard verschillende auto-concepten die gericht zijn op duurzame mobiliteit. Schattigste concept bij Suzuki is wat ons betreft in elk geval deze e-choinori elektrische bromscooter…

Suzuki e-choinori

Deel

Gerelateerde artikels