Suzuki teaset nieuwe GSX-S 1000

Suzuki lijkt het te gaan menen in 2021. Nadat ze de illustere Hayabusa vanonder het stof haalden, teasen ze nu een nieuwe GSX-S 1000.

Afgaand op de video ziet de GSX-S er in elk geval modern en up-to-date uit. Inclusief MotoGP-vleugels. De vorige GSX-S 1000 haalde de mosterd nog bij de GSX-R 1000 K5 van 2005, al had het blok intern maar weinig meer gemeen. De vraag van één miljoen is nu of Suzuki de laatste generatie GSX-R 1000, de M1, als basis gebruikt of het K5-afgeleide blok Euro5 heeft klaargestoomd?

De logische stap zou zijn om de M1 te gebruiken, inclusief de elektronica, maar de Hayabusa beschikt ook over moderne elektronica, dus misschien volgt Suzuki alsnog hetzelfde recept. Op hun teaser-video kan in elk geval niet afgeleid worden om welk blok het gaat, dus het is afwachten tot 26 april, wanneer ze GSX-S 1000 publiek zullen maken. Watch this space…

Deel

Gerelateerde artikels

Mugello

MotoGP-circuits: Mugello

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.