Straf verhaal: We moeten eens praten

In 2009 stelde Ducati op het circuit van Portimão de 1198 S voor, aansluitend op de seizoensfinale van het WK Superbike op hetzelfde Portugese circuit. Uiteraard hoopte Ducati stellig dat Noriyuki Haga die titel zou pakken op z’n Ducati, maar helaas: Ben Spies en z’n Yamaha YZF-R1 staken daar een stokje voor.

Hoewel vaak wordt beweerd dat de hele motorracerij bestaat uit een bende afgetrainde asceten, was dat in 2009 nog lang niet het geval. Zo stond Nori Haga niet alleen bekend als de ‘Samurai of Slide’, maar was hij – gezien z’n omvang – ook een beetje de sumoworstelaar van de paddock.

Wat die precieze omvang dan wel was, konden vele aanwezige journalisten in volle glorie aanschouwen toen Haga diezelfde avond in de late uurtjes, poedelnaakt en in stevig beschonken toestand, op de deur van Ben Spies’ mobilhome stond te bonken, luid roepend: “BEN! BEN! I HAVE TO TALK TO YOU!” Er restte de Ducati pr-afdeling weinig anders dan een serieuze facepalm… Waarover Haga het precies wilde hebben is overigens niet duidelijk, dat laten we aan de verbeelding over.


Tekst Pieter Ryckaert • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

Joost Overzee

Erfenis van mijn vader

Op gezette tijden wordt de begrijpelijke vraag gesteld, dit keer kwam hij van Randy, vorige week nog: “Wil je niet eens een motor waarmee je

Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Kort getest: Kawasaki Ninja 7 Hybrid

De wereld verandert en de motoren veranderen langzaam maar zeker mee. Kawasaki zet flink in op alternatieve manieren van voortstuwing, getuige ook de presentatie van