Straf verhaal: Verdwijntruc

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen. Deze week: de grote verdwijntruc.

In de begindagen van een niet nader genoemd meervoudig Belgisch wegracekampioen was trainen een probleem. Circuitdagen waren nog een nieuw fenomeen, dus moest er geïmproviseerd worden. Op de immense parking van het Gentse Expo Center, bijvoorbeeld, samen met een vriend die ook begon te racen in de 125cc-klasse.

Het vrolijk rondjes draaien werd echter iets intensiever toen twee zwaantjes op hun BMW’s kwamen meedraaien. Mét sirene. Zo ontstond er een hilarische slapstick waarbij de wegracekampioen en z’n vriend elkaar meermaals kruisten, elk met een loeiende BMW in het wiel.

Beide kompanen slaagden er niettemin in om de agenten los te rijden en hun motoren in de buurt te verbergen. Waarna ze te voet terugkeerden naar de parking van Gent Expo, waar hen door dezelfde zwaantjes de vraag werd gesteld of ze misschien geen brommers hadden zien rijden…

Tekst Pieter Ryckaert • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels